03/06

Europees goud voor Genyn

genyn
Rolstoelsprinter Peter Genyn (44) is opnieuw Europees kampioen op de 200 meter rolstoelsprint (klasse T51). Genyn haalde het in een tijd van 39.01 voor de Fin Toni Piispanen en de Portugees Helder Mestre. Genyn verlengt daarmee een indrukwekkende reeks: 7 medailles op 7 deelgenomen nummers in de vier Europese kampioenschappen waaraan hij deelnam.

Op het Europees kampioenschap in het Poolse Bydgoszcz heeft Peter Genyn uit Kalmthout zijn Europese titel op de 200 meter rolstoelsprint kunnen verlengen. De G-atleet met tetraplegie reed een sterke wedstrijd en was aan de meet sneller dan de Fin Toni Piispanen en de Portugees Helder Mestre. Genyn behaalde zijn titel in een tijd van 39.01, zijn persoonlijk record is 36.62.

“Ik ben heel blij met de titel”, zegt Genyn. “Bij de opwarming voelde ik dat ik een goede grip had en ook qua temperatuur was het een ideale, zonnige dag voor mij. Ik ben vol vertrokken van bij de start. Voor de rechte lijn kwam ik al voorbij Toni. De wind zat wel vol op kop bij het uitkomen van de bocht, maar ik voelde dat ik het zou kunnen doortrekken.”

Peter wil nu toewerken naar de Paralympische Spelen in Tokyo. “Dit doet deugd met oog op de Spelen. Daar wil ik vooral zelf nog sneller rijden en wil ik graag mijn titels verlengen.”

Peter werd in 2018 in Berlijn ook Europees kampioen op de 200 meter en verlengt een indrukwekkende reeks: hij nam op vier EK’s deel aan zeven nummers, en won daarin… zeven medailles. Zaterdag 5 juni rijdt Peter Genyn de finale van de 100 meter om 12u50. Ook daar wil hij graag zijn Europese titel verlengen

Alles is live te volgen op www.paralympic.org/bydgoszcz-2021

foto: Paralympic Team Belgium/Marcus Hartmann