12/05

Ere-afeling VAL: Racing Gent opnieuw naar First League

jd2-1111normaal

Racing Gent neemt de vorig jaar verloren plaats in de First League opnieuw in.

Een jaar nadat het noodgedwongen een stap terug diende te zetten, promoveert Racing Gent opnieuw naar de First League. In het Gerard Bontinckstadion in Sint-Niklaas maakten vooral de mannen van Racing Gent het verschil. Onderaan het klassement wogen Flanders AC en Eendracht Aalst te licht.

Het hoogtepunt van deze Beker van Vlaanderen in de ere-afdeling noteerden we kort na de middag wanneer Andreas De Lathauwer/VS opnieuw een Belgisch record U23 wierp. Bij zijn derde poging stootte de atleet uit Aalst zijn eigen, amper enkele dagen oude record (18m34) van de tabellen met een worp van 18m69. Bij zijn zesde poging deed de atleet van Vlierzele er nog een flink schepje bovenop (18m90). De student electromechanica wierp in Sint-Niklaas zelfs drie keer verder dan zijn op 1 mei gevestigde record. 

De eerste echte zomerdag zorgde trouwens voor heel wat sterke prestaties wat leidde tot enkele “seizoenbesttijden”. Zo sprong de prestatie van Rani Rosius/AVT in het oog. De Limburgse won zowel de 100m als de 200m. Deze laatste zelfs in een nieuwe seizoenbeste (23"92). Ook bij RC Gent kwamen enkele Olympiërs in actie. Imke Vervaet/RCG van haar kant liet de individuele nummers aan zich voorbijgaan, maar bleek zowel in de 4x100m als in de mixed 4x400m van onschatbare waarde. Idem voor Tibo De Smet/RCG die zowel punten verzamelde in de 400m (1ste plaats) als in de mixed 4x400m (2de plaats).  

Flanders AC (181 punten) en Eendracht Aalst (182 punten) namen in Sint-Niklaas afscheid van de ere-afdeling. STAX totaliseerde 184,5punten en moest nagelbijtend de uitslag van de First League in Dampicourt afwachten. Wanneer bleek dat daar naast Ac Deinze ook het Waalse Moha degradeerde, en er derhalve slechts twee dalers zouden zijn, brak ook bij STAX het feest los.

 

Bekijk hier de uitslag van de BVV ere-afdeling in Sint-Niklaas.

 

-jdc9737

Andreas De Lathauwer verpulverde zijn Belgische belofterecord kogel van 18m34 tot 18m90. Foto: Johnny De Ceulaerde