08/06

Eline Berings vooral blij met eerste wedstrijddeel in Oslo

eline2

Eline Berings.

Twee Belgen waren donderdag actief op de Bislett Games in Oslo, de vijfde manche van de Diamond League dit seizoen. Eline Berings en Philip Milanov eindigden beiden op een zesde plaats.

Eline Berings/RCG kon lang in het spoor blijven van de wereldtoppers, en finishte in 12.89. Dat is de tweede chrono uit haar carrière, en daarmee komt ze tot op twee honderdsten van haar persoonlijk record uit 2014. "Ik ben heel tevreden met de race. De eerste zes à zeven horden waren echt super. Op het laatste stukje verloor ik mijn ritme en snelheid, waardoor ik dacht dat de tijd niet zo goed ging zijn", aldus Eline vanuit Noorwegen. "Dus dan was ik superblij toen ik de chrono zag. Zeker in dit veld was het een mooie prestatie. Algemene tevredenheid dus, en ik ben ook blij met het gevoel dat er nog marge opzit."

Zondag sluit Eline een druk wedstrijdblok af met de AG Urban Memorial in Brussel. "Daarna ga ik even wat doortrainen. Ik juni zal ik niet zo veel wedstrijden lopen, om dan eind juni en in juli weer veel races op de agenda te kunnen zetten."

Philip Milanov/VAC bleef nog wat verder van zijn allerhoogste niveau verwijderd, maar presteerde met een zesde plaats en 64m40 niet onverdienstelijk in Oslo.