25/05

Eline Berings voelt zich goed en heeft vertrouwen in olympische kwalificatie

berings-eline-2020-bki-ldq-2

Eline Berings

Eline Berings heeft maandag de 100 meter horden gewonnen op de T-meeting in Tilburg. De chrono was met 13"44 bescheiden, maar dat kon ook niet anders in de slechte weersomstandigheden in het Nederlandse Noord-Brabant. Het regende en waaide er en was er ook nog eens fris. Los daarvan voelt de hordespecialiste zich goed in haar vel.

"De omstandigheden waren enorm moeilijk, dus ik zag het meer als training", vertelt Eline Berings/RCG over haar race in Tilburg. "Op een natte piste lopen en bij tien graden, is op mijn leeftijd een risico", zei ze met een kwinkslag. Ze wordt er vrijdag 35. "Het gevoel was best goed. De tijd moet uiteraard nog een stuk naar beneden, maar je ziet dat niemand in de buurt van zijn persoonlijk record komt. Dus eigenlijk ben ik tevreden."

Niet alleen in Tilburg was het gevoel goed bij Eline, maar ook de voorbije weken was dat al zo. "Op training gaat het prima en ook de voorbereiding was goed. Ik ben rustig en heb veel zelfvertrouwen. Als het weer beter wordt en ik doe wat meer ritme op, zal het heel snel richting 13"00 gaan. Vermoedelijk zal ik wel wat moeten groeien, want vorig jaar heb ik maar twee keer gelopen dus het zit allemaal wat ver." Het persoonlijk record van de Gentse staats sinds 2018 op 12"72.

Op de olympische ranking staat Eline 33e. De eerste 40 mogen naar Tokio. Dat ziet er dus mooi uit, al zal ze toch alert moeten blijven om haar plaats vast te houden. "Ik sta er goed voor, maar ik ga mijn plekje nog moeten verdedigen. De rest zit ook niet stil. Alleen al uit principe wil ik beter doen dan de 13"38 waarmee ik nu in de ranking sta. En daarbij: als ik rond de 13"30 loop kan ik in Tokio weinig gaan doen. Maar ik ben er gerust op dat het goedkomt."

Dat het haar laatste seizoen is, houdt Eline niet al te veel bezig. "Ik sta er niet vaak bij stil, al overvalt mij soms wel eens het gevoel van 'is het nu echt de allerlaatste keer?'", besluit ze. Haar eerstvolgende optreden staat zaterdag op de IFAM in Oordegem gepland.