01/09

Eline Berings sluit seizoen mooi af en neemt beslissing over toekomst

belgaimage-139441048-full

Eline Berings.

Eline Berings sloot op de AG Memorial Van Damme haar seizoen in schoonheid af met een zevende plaats en 12.94 in de 100 meter horden. Even belangrijk was de boodschap die ze nadien meegaf: ze gaat nog minstens een jaar door met topsport.

"Ik loop hier alweer sub 13", vertelde Eline Berings/RCG na de Memorial. "Dat is waar ik op gehoopt had. De trainingen waren de afgelopen weken niet evident. Na het EK was het logischerwijs moeilijk om de focus te houden. Maar aan de andere kant voelde ik dat de vorm er nog was, en dat heb ik bewezen. Nu heb ik absoluut rust nodig."

Was een chrono onder de dertien seconden vroeger nog de hoogst haalbare uitschieter voor Eline, lukte haar dat dit seizoen liefst negen keer. "Het was een zot seizoen. Bij wijze van spreke elke week het hele seizoen lang, was ik in staat om onder dertien seconden te lopen. Alleen de kers op de taart op het EK ontbrak."

Zoals aangekondigd dacht Eline na het EK na over haar toekomst. De grote knoop is ondertussen doorgehakt, en gelukkig is er goed nieuws. "Ik ga door! Nog minstens een jaar. Ik heb het gevoel dat er nog meer inzit. Hopelijk kan ik de komende weken een bredere ondersteuning bijeen krijgen, en als ik me een hele winter in optimale omstandigheden kan voorbereiden, kan het nog een stuk sneller dan die 12.72 van in Luik. Ik ga niet zomaar door om door te gaan. Ik wil enorm ambitieus zijn en kan nog beter."