12/05

Eline Berings opnieuw in actie na anderhalf jaar

-ldq2491

Eline Berings tijdens haar laatste optreden: het BK 60mH in Gent op 18 februari 2016.

In de hoogste afdeling van de nationale interclub in Lokeren, maakt Eline Berings zaterdag voor haar club Racing Gent eindelijk haar wederoptreden op de outdoorpiste. Haar laatste 100 meter horden dateert al van in augustus 2014, liefst tweeënhalf jaar geleden.

In mei vorig jaar scheurde Eline voor de tweede keer de voorste kruisband van haar knie. Ze had nog maar enkele indoorwedstrijdjes achter de rug na een zware revalidatie, en kon alweer opnieuw aan een moeilijke en lange weg beginnen timmeren. De Spelen in Rio kon ze vergeten. Na alweer een zware revalidatie, kunnen we Eline nu zaterdag in Lokeren opnieuw aan de slag zien. “Ik werkte elke dag een oefenprogramma van drie uur af, en vanaf dat toegestaan was, vulde ik dat nog aan met aquajoggen of fietsen. Lopen kon pas terug na vijf maanden,” aldus de atlete van Philip Gilson.

Dit weekend is het dan eindelijk tijd voor de grote ‘comeback’. “De honger naar competitie is enorm groot. Ik ben van nature ook een competitiebeest. Ik zal doorheen het seizoen nog wat moeten groeien, maar ik zal héél blij zijn als eindelijk het startschot ook voor mij weer klinkt.”

Om ritme op te doen zal Eline veel wedstrijden lopen. Na de interclub staan in principe ook het KVV en de IFAM op het menu. Het verdere programma laat ze afhangen van haar niveau. Doel is dit jaar kwalificatie voor het WK, waarvoor het minimum op 12”98 staat. Het persoonlijk record van Eline staat sinds 2014 op 12”87.