02/03

Eline Berings naar halve finales WK

belgaimage-133381713-full

Eline Berings:met 8"20 naar de halve finale in Birmingham.

Eline Berings staat in de halve finales van het WK indoor in Birmingham. In de reeksen van de 60 meter horden werd ze vierde in haar reeks, en er mochten minstens vier atleten van elke serie verder.

Zoals het hoort voor een echt competitiebeest wil Eline Berings/RCG zaterdag in haar halve finale koste wat het kost een topprestatie afleveren, maar wij doen nu al onze hoed af voor de Gentse. Op haar vijfde WK indoor, staat ze voor de vijfde opeenvolgende keer in de halve finales.

In Birmingham vertrok Eline zoals bijna altijd als een raket. Daarna viel ze lichtjes terug, waardoor de klok 'pas' stopte na 8.20. De vierde plaats was echter binnen, en dus de halve finales ook. De winst in reeks twee ging naar de Noorse Isabelle Pedersen, die 7.93 noteerde. Twee reeksen later liep de Amerikaanse Kendra Harrison zelfs 7.77, de snelste tijd ooit in eerste ronde van een WK.

De 8"20 van Eline was de 23e chrono en dus wordt die finale een héél lastige klus, maar zelf gaf ze na haar wedstrijd aan dat er nog veel rek op zit. Afspraak zaterdag om 19u05 Belgische tijd.

Bekijk hier het nationale overzicht van Birmingham.