19/02

Eline Berings mikt op EK-finale

eline2

Eline Berings.

Eline Berings kroonde zich zondag in Gent voor de zoveelste keer – we zijn onderweg de tel ergens kwijtgeraakt – tot Belgisch kampioene op de 60 meter horden. Ze klokte 8”06, en hoewel ze stiekem op iets sneller gehoopt had, reist ze met vertrouwen af naar het EK indoor in Glasgow.

In de reeksen was Eline Berings/RCG nog niet helemaal wakker en liet ze 8”17 optekenen, in de finale ging het naar 8”06, twee honderdsten trager dan een week eerder. “Het gevoel was oké, maar minder dan op de IFAM. Vorige week heb ik iets te veel kwaliteitstrainingen gedaan om fris te kunnen zijn”, legt de hordespecialiste uit. “Ik voelde mij wat moe, en dan is 8”06 prima. Ik had ervoor kunnen kiezen om sneller te lopen op het BK, maar de trainingen stonden in functie van het EK. Deze week ga ik nog een paar stevige trainingen afwerken. De laatste week voor Glasgow is het puur uitrusten.”

Met haar 8”04 reist Eline als nummer vijftien op de Europese ranking af naar het EK in Glasgow, van 1 tot 3 maart. “Natuurlijk had ik gehoopt om iets sneller te lopen, maar misschien kan ik het beste nog eens houden voor op het kampioenschap. In de zomer trok ik met een fantastische 12”72 in de benen naar Berlijn, maar daar bleef ik wat op mijn honger zitten. Mijn niveau is voldoende om ambitieus naar het EK te kunnen afreizen.”

Tien jaar geleden, op het EK indoor in Turijn in 2009, kwam Eline met de gouden medaille naar huis. In 2013 volgde haar op één na beste resultaat met een zesde plaats. Wat zit er dit jaar in? “De kans is klein dat ik richting mijn Belgisch record van 7”92 ga, dat kan alleen in een superdag, maar ik hoop om eindelijk nog eens onder de acht seconden te duiken. Waar ik dan uitkom, is lastig te voorspellen. Op de finale mik ik alleszins wel. Alles zit dicht bij mekaar: loop ik een paar honderdsten sneller dan verwacht, zit ik in de top vijf. Loop ik een paar honderdsten trager, lig ik eruit in de halve finales.”