21/05

Eline Berings komt vlak bij persoonlijk record in Tilburg

-ldq2628

Eline Berings

Eline Berings heeft haar topvorm vroeg op het seizoen dubbel en dik onderstreept in het Nederlandse Tilburg. Ze liep er met 12.93 op de 100 meter horden de tweede tijd haar carrière.

Zeggen dat de vorm super is en de chrono's nog zullen dalen is één ding, maar het ook doen, blijkt vaak nog wat anders. Geen probleem voor Eline Berings/RCG, zo bleek vandaag in Tilburg. Ze won er met een straatlengte voorsprong, ging voor het eerst sinds 2014 onder de 13 seconden, finishte op zes honderdsten van haar persoonlijk record én komt als kers op de taart op de vierde plaats op de Europese jaarranglijst.

"De vorm is uitstekend en dan is het leuk om wedstrijden te lopen", liet Eline weten vanuit Nederland. "Ik had dit eigenlijk wel verwacht. Er zit nog wel een en ander aan te komen de komende weken. Nu moet ik blijven werken aan de details, en dan wordt het een leuke zomer. Ik wilde vandaag mijn eerste vijf horden beter nemen, en daar beter doorversnellen, en dat is gelukt. Alleen kon het in het midden van de race nog net iets scherper."

Begint Berings nu al te dromen van het Belgsich record van Anne Zagré/RESC, dat op 12.71 staat? "Ik probeer daar allemaal niet mee bezig te zijn, maar vooral de focus te houden op waarin ik nog kan verbeteren. En dat werkt goed. Maar dit is wel veelbelovend natuurlijk. Mijn manager is nu aan het proberen om mij in wat grotere wedstrijden binnen te krijgen."