26/01

Eline Berings komt dichtbij WK-limiet in Berlijn

belgaimage-93994360-full

Eline Berings.

Eline Berings en Philip Milanov mochten vrijdag aantreden op de ISTAF in Berlijn, een van de grootste en spectaculairste indoormeetings ter wereld. Vooral Berings deed het voor 12.000 toeschouwers goed.

Bij haar tweede indoorcompetitie pitste Eline Berings/RCG meteen tien honderdsten van haar chrono van vorige week af. In de reeksen in Berlijn klokte ze 8"19, goed voor de vijfde plaats in reeks twee. Voor een finaleplaats was 8"06 nodig, maar Eline liet wel een goeie indruk na. Ze nadert tot op vijf honderdsten van het minimum voor het WK in Birmingham.

"Wat een zalige wedstrijd! Mijn start was super, en de eerste drie horden ook", klonk het enthousiast. "Daarna sloeg de frequentie net te weinig aan om het helemaal te kunnen doortrekken. Ik heb dus nog wat werkpuntjes, maar het gaat de goeie kant op. Zondag volgt in Gent al een nieuwe kans."

Philip Milanov/VAC geraakte lang niet over de 60m, maar bij de laatste poging kwam het er dan toch van. Hij liet 60m82 optekenen en werd zo vierde in het jaarlijks spektakelnummer in Berlijn. Discuswerpen in een indoorzaal gebeurt niet elke week, maar in Berlijn is daar voldoende plaats voor. Philip rest dit indoorseizoen alleen nog het BK kogelstoten.