08/11

Eline Berings is gretiger dan ooit

eline2

Eline Berings.

Eline Berings is opnieuw hard aan het trainen om komend seizoen nog sterker voor de dag te komen. Ook tijdens het indoorseizoen heeft ze al grote ambities.

"Wat voor veel atleten normaal is, is voor mij nu echt een luxe: gezond starten in oktober en onmiddellijk trainingen op een heel hoog niveau afwerken", zegt Eline Berings/RCG. "Ik voel me nu al heel goed, en dat geeft me vleugels. Ik ga me volop voorbereiden op het indoorseizoen en wil daar op mijn allebeste niveau zijn."

Vlak na haar verdiende rustperiode waren de trainingen nog eerder rustig, maar daar is nu geen sprake meer van. "Ik heb drie weken inlooptijd gehad, maar nu ben ik al vier weken weer hard aan het trainen, met negen sessies per week. Het loopt goed, en ik ben heel gretig uit mijn rust gekomen. De twee jaar van blessureleed en het terugvechten, heb ik achter mij gelaten."

Bij haar 13"02 van afgelopen zomer in de 100m horden wil Eline het niet laten. "Ik ben klaar voor veel meer. In december ga ik op stage, en mijn indoorseizoen start in januari. Het WK indoor is een groot doel." Het minimum staat op 8"14. "Ik wil opnieuw onder de acht seconden, en liefst zo vaak en zo diep mogelijk."