25/04

Eline Berings geniet van uitstekende voorbereiding

eline2

Eline Berings.

Na een mooi regelmatig indoorseizoen, maar zonder kers op de taart, is Eline Berings stilaan klaar voor het echte werk op de outdoorpiste. De voorbereidig verloopt vooralsnog vlekkeloos.

"Na het WK indoor heb ik een klein weekje rust gehad, en dan ben ik er alweer aan begonnen", zegt Eline Berings/RCG. Na enkele weken trainen op thuisfront ging het naar Turkije, voor de VAL-paasstage in Belek. "De stage in Turkije was geweldig: goeie omstandigheden, fantastische faciliteiten. Het heeft mij enorm deugd gedaan, want het was al jaren geleden dat ik nog eens een lange stage kon afwerken. En dan nog op zo’n locatie met alles erop en eraan. Het was eten, trainen, slapen, en zo heb ik enorm veel progressie kunnen maken.”

De riem ging er na de trainingsstage nog niet meteen af. "Ook bij het thuiskomen hebben we nog stevig doorgetraind, om het zwaardere deel van de opbouw goed te kunnen afronden. De voorbereiding is al heel goed verlopen. Momenteel zit ik in de fase dat de snelheid en de intensiteit omhoog gaan, maar dat er wel nog heel veel trainingen op de planning staan. Een stevig programma dus, maar alles loopt goed.”

“Ik begin stilaan uit te kijken naar de eerste wedstrijden. De opener wordt zoals altijd de interclub, daarna staat het nog niet helemaal vast. Mijn management is ermee bezig. Het zal ook wat afhangen van de chrono’s die ik al loop. Ik hoop al vroeg in het seizoen op een degelijk niveau te zijn, en dan richting EK de chrono’s nog naar beneden te krijgen.”

Nog vóór de interclub staat er nog een tweede stage gepland. Het was zo goed in Belek, dat Eline gewoon terugkeert naar dezelfde plaats. "Ik ga nog een weekje terug naar het Gloria sports Center in Turkije. In België is het altijd iets meer zoeken, vooral met het weer en ook qua faciliteiten. Ginder kan ik nog één weekje vol gas geven.”