28/01

Eline Berings gaat naar WK

-d4s6886

Eline Berings.

Eline Berings heeft zich in de reeksen van het KVV in Gent weten te plaatsen voor het WK in Birmingham. Ze snelde naar 8.12.

De finale afwachten was niet eens nodig. In de reeksen en - met alle respect voor de concurrentie - zonder tegenstand, liep Eline Berings/RCG zondag in Gent naar het WK-minimum. Vanaf de eerste meters snelde ze van alles en iedereen weg, en dook zo onder de gevraagde 8.14. De Gentse is nog maar de eerste landgenoot die zich voor Birmingham weet te plaatsen.

Sneller doen in de finale lukte niet, want Berings veroorzaakte een valste start. Wat wel lukte, was de 60m vlak op zak steken, en wel in een aardige 7.45. "Mijn uitsluiting vind ik raar, omdat ik echt niet het gevoel had dat ik te snel weg was. Maar goed, die limiet was het belangrijkste vandaag en daar ben ik heel blij mee. Het was nochtans niet de ideale koers, vrij rommelig. Ik zie dus zeker nog mogelijkheden voor progressie. Ik had gehoopt in de finale nog wat sneller te gaan."

De grootste tevredenheid kwam er misschien nog na de 60m vlak. "Die chrono is heel mooi voor mij. Ook met de manier waarop ben ik tevreden: het was technisch heel goed en ik liet de echte sprintspecialisten achter mij. Op naar de volgende."

Ook Niels Pittomvils/VAC kwam in actie op het KVV. In het kogelstoten stelde hij zijn indoorrecord bij naar 14m24, goed voor een zesde plaats. Hij kwam tot op dertien centimeter van zijn outdoorrecord. Niels waagde zich ook aan een 60m, maar daar kwam er geen record uit. Met 7.27 bleef hij daar wel maar negen honderdsten van verwijderd.