28/01

Eline Berings blijft één honderdste boven EK-limiet, maar is tevreden

eline2

Eline Berings.

Eline Berings heeft zondag bij haar eerste indoorwedstrijd van het jaar 8"10 geklokt op een meeting in het Duitse Dortmund. Ze bleef daarmee amper één honderdste verwijderd van de EK-limiet, maar kon zeker leven met haar prestatie.

In de reeksen was Eline Berings/RCG eerst al tot 8"15 gekomen, in de finale werd ze derde en ging het nog vijf honderdsten sneller. "Ik ben tevreden met die seizoensopener", zegt Eline. "In de reeksen liep ik veel te braaf. Een typische openingswedstrijd. In de finale gooide ik alle remmen los, maar iets té fel. De tweede horde raakte ik vol en ik verloor best wel wat snel. Dan toch nog een mooie 8"10 lopen is veelbelovend."

Eline heeft er een geslaagde trainingsstage in Zuid-Afrika opzitten, en is ervan overtuigd dat het de komende weken nog harder kan. "Op stage lag de focus op kwaliteit en het opvoeren van de intensiteit. Ik heb er veel op snelheid en op hordetechniek gewerkt. Nu moet alles stilaan beginnen samenvallen. Ik voel dat nog niet alles op punt staat en ik nog wel wat moet bijschaven, maar daar dienen de komende weken en wedstrijden voor. Op naar meer en beter!"

De wedstrijdplanning ziet er dit indoorseizoen als volgt uit: ISTAF Berlijn (1 februari), IFAM (9 februari), BK (17 februari) en nadien eventueel nog een meeting in Düsseldorf. Als ze zich plaatst komt natuurlijk ook het EK van 1 tot 3 maart in Glasgow op de agenda te staan.