30/06

Berings alweer snel in Brussel, twee keer PR voor Maudens

eline2

Eline Berings.

Eline Berings heeft zaterdag op de Brussels GP haar topvorm onderlijnd. Ze won er makkelijk de 100 meter horden in 12.90, alweer een toptijd. Hanne Maudens lukte twee persoonlijke records over 100 en 200 meter met 12.14 en 24.26.

Met ook Anne Zagré/RESC en Sarah Missinne/KAAG aan de start leek het een interessante horderace te gaan worden in Brussel, maar Eline Berings/RCG lag na twee horden al twee passen voor op de concurrentie. Met 12.90 strandde ze op één honderdste van haar beste seizoenstijd, op drie honderdsten van haar persoonlijk record. Missinne en Zagré moest vrede nemen met 13.44 en 13.60. "Ik heb deze week nog keihard getraind en was donderdag volledig kapot. Het zegt wel iets dat ik dan toch nog 12.90 loop. Vroeger moest daarvoor alles meezitten, nu kan ik precies alle dagen van de week onder de 13 seconden lopen. Ik was nooit zo sterk in de zomer. De komende weken bouw ik af en is het de bedoeling om frisser te worden, dus ik ben er zeker van dat ik nog sneller ga lopen."

Ook Hanne Maudens/VS is na haar sterke zevenkamp in Götzis nog altijd goed op dreef. In Brussel scherpte ze haar besttijd in de 100 meter aan met 18 honderdsten, die van de 200 meter met 2 honderdsten. "Ik had een goed gevoel en zit heel goed op schema voor het EK in Berlijn. Nog vijf weken goed doortrainen nu."

Philip Milanov/VAC werd zevende op de Diamond League in Parijs. Hij wierp er 64m00.