26/06

Elf scholieren naar het EK in Gyor

jdc-9947-00001

Met Stefanie Dadayeva (links) en Elien Vekemans, stuurt België twee polsstokscholieren naar het EK voor die leeftijdscategorie.

De nationale selectie voor het tweede EKu18 (scholieren) werd vrijgegeven. Uiteindelijk zullen 11 Belgische scholieren afreizen naar het Hongaarse Györ. De kampioenschappen beginnen op 5 juli en duren tot 8 juli.

Tien scholieren voldeden aan de vooropgestelde criteria, maar ook 400m-loopster Liefde Schoemaker werd aan de selectie toegevoegd vanwege haar gunstige klassering in de voorlopige Europese ranglijst. Met 55”32 staat de MOHA-atlete op een voorlopige 9de plaats. Zij is nog eerstejaars. Elien Vekemans/DCLA katapulteerde zich vorige zondag met een nieuw Belgisch record tijdens de Flanders Cup van Lokeren zelfs naar de topplaats in Europa met 4m20.  Nog opvallend in deze selectie: slechts één afstandsloper kon zich plaatsen, in tegenstelling tot vijf kampers drie sprinters en een hordeloopster.

Tijdens de eerste Europese scholierenkampioenschappen, in Tbilisi 2016, konden vier jonge Belgen met een medaille huiswaarts keren, met Tim Van De Velde als eerste Europese steeplekampioen. 

Bekijk hier alle info over deze tweede Europese kampioenschappen U18.