02/04

EK U18 geannuleerd & Universiade uitgesteld

maes-merel-2020-utrecht-nad

Merel Maes was kandidaat voor het goud tijdens het EK U18, maar moet zich nu richten op het EK U20

European Athletics maakte eind deze week bekend dat de Europese kampioenschappen U18 worden geannuleerd als gevolg van de aanhoudende coronapandemie. Er kwam deze week ook slecht nieuws over de Universiade, want ook dit kampioenschap zal deze zomer niet plaatsvinden. De Universiade wordt niet geannuleerd, maar wel uitgesteld naar de zomer van 2022.

Na uitstel dan toch afstel

Begin deze week werden de Belgische selectiecriteria voor vier jeugdkampioenschappen bekend gemaakt. Amper een paar dagen later maakte European Athletics bekend dat het EK U18 wordt geannuleerd vanwege de aanhoudende coronapandemie. De Europese kampioenschappen voor de scholieren stonden gepland van 26 tot en met 29 augustus 2021 in Rieti, Italië. Oorspronkelijk stond het EK tijdens de zomer van 2020 al op de planning, maar werd toen uitgesteld naar 2021. Nu wordt het definitief geannuleerd. Lees hier de mededeling van European Athletics. De volgende editie van de Europese kampioenschappen U18 vinden plaats in Jeruzalem, Israël, van 4 tot en met 7 juli 2022.

Universiade uitgesteld

International University Sports Federation (FISU), Federation of University Sports of China (FUSC) en het Organising Committee maakten deze week ook bekend dat de World University Games, oftewel de Universiade, deze zomer ook niet zullen plaatsvinden. De Universiade stond oorspronkelijk gepland van 8 tot en met 19 augustus 2021 in Chengdu, China. Het kampioenschap wordt met één jaar uitgesteld naar 2022, maar de exacte data werden nog niet bekend gemaakt. Lees hier de mededeling van het FISU, FUSC en het Organising Committee.

Alle informatie over de internationale kampioenschappen in 2021 kan je hier terugvinden.