02/03

EK Indoor: Van der Plaetsen tiende na twee onderdelen

vdp2

Thomas Van der Plaetsen.

Thomas Van der Plaetsen is zijn EK-zevenkamp in Glasgow niet begonnen zoals hij gehoopt had. Vooral in de 60 meter liep hij schade op, het verspringen was degelijk. Hij is tiende na twee onderdelen.

Door de afzegging van Eline Berings/RCG was Thomas Van der Plaetsen/DEIN de enige Belg in actie tijdens de ochtendsessie op zaterdag. Hij begon zijn zevenkamp met een teleurstellende 60 meter in 7”35. Hij kon nooit het juiste ritme vinden en holde een eind achter de concurrentie aan om als twaalfde en laatste te finishen.

Thomas is altijd al een van de betere springers in het Europese veld geweest, en dat is na al die jaren nog niet veranderd. In het tweede onderdeel volgde een eerste van drie springnummers, het verspringen. Zijn eerste beurt was met 7m57 de beste, goed voor een vierde plaats. Hij kon op die manier twee plaatsjes inwinnen en staat nu tiende, maar als hij nog een medaille wilt halen is nog er nog heel veel inhaalwerk voor de boeg.

Zaterdagavond werkt Thomas het kogelstoten en het hoogspringen af. Renée Eykens/AA loopt de halve finales van de 800 meter, Cynthia Bolingo/CABW de finale van de 400 meter.