03/03

EK Indoor: Van der Plaetsen begint als vijfde aan 1.000m

vdp2

Thomas Van der Plaetsen.

Thomas Van der Plaetsen is erin geslaagd om tijdens het vijfde en zesde onderdeel van de zevenkamp op het EK indoor in Glasgow gevoelig op te schuiven. Hij begint straks als vijfde aan de afsluitende 1.000 meter, de medailles lijken buiten bereik.

In de 60 meter horden nam Thomas Van der Plaetsen/DEIN een prima start, daarna had hij het lastiger om het hoge ritme vast te houden. Hij kon wel nog als tweede finishen in zijn reeks, maar de 8”29 die op het scorebord verscheen, was opnieuw niet helemaal waar hij op gehoopt had. Zijn persoonlijk record staat op 8”06. De chrono leverde een zevende plaats op, in het klassement schoof Thomas op naar acht.

Dan was het tijd voor het polsstokspringen, de absolute specialiteit van Thomas, nog meer sinds hij begin februari in Gent over 5m50 wipte. Hij speelde alles of niks en sloeg zowel 5m10 als 5m30 over, maar het pokeren pakte niet goed uit. Hij geraakte niet over 5m40 en moest zo vrede nemen met 5m20 en de derde plaats. In het klassement is hij met nog één onderdeel te gaan vijfde met 5.206 punten. De kloof met de podiumatleten bedraagt 124 punten, en is zonder mirakels niet meer te overbruggen.