05/11

Eerste genomineerden Allianz Gouden Spike 2021 bekend

laus-camille-2021-tokio-os-relays-belga-jasper-jacobs
Op zaterdag 4 december kennen we de opvolgers van Nafi Thiam en Bashir Abdi als winnaars van de Allianz Gouden Spike. In aanloop naar de uitreiking maak je de komende dagen kennis met alle genomineerde in de verschillende categorieën. Vandaag maak je al meteen kennis met de eerste genomineerden, namelijk de kanshebbers op de Allianz Gouden Spike als “Team of the Year”.

Na een jaartje afwezigheid vanwege de coronapandemie is onze trofee voor de beste Belgische atleten terug. Op zaterdag 4 december worden de Allianz Gouden Spikes voor het eerst uitgereikt in Technopolis in onze nieuwe gaststad Mechelen en de komende dagen maak je op onze sociale media kennis met alle genomineerden. Naast een opvolger voor Thiam en Abdi gaan we ook op zoek naar een opvolger voor Paulien Couckuyt en Thomas Carmoy als beste beloftes (Rising Star) en voor de Belgian Tornados als beste team (Team of the Year).

Genomineerden Allianz Gouden Spike Team of the Year

De genomineerden voor het “Team of the Year” zijn de eerste namen die vandaag werden bekendgemaakt als kanshebber op een Allianz Gouden Spike. De 4x400m bij de mannen, de Belgian Tornados, maken opnieuw kans op de prijs, nadat ze vierde werden op zowel het EK Indoor in Torun als de Olympische Spelen in Tokio. De vrouwen op de 4x400m, de Belgian Cheetahs, zijn ook genomineerd. Op de World Relays in Silesia finishten ze als zevende en op de Spelen in Tokio liepen ze eveneens naar een zevende plaats met een nieuw Belgisch record erbovenop. De mixed relays op de 4x400m maakt ook kans op de Allianz Gouden Spike als “Team of the Year”. In Silesia werden ze vierde en in Tokio kwamen ze als vijfde over streep, ook in een nieuwe nationale besttijd. Met de 4x100m ploeg voor juniores vrouwen (U20) maakt nog een vierde ploeg kans op de prijs. Op het EKu20 in Tallinn liep de ploeg naar een knappe vijfde plaats.

  • 4x400m mannen (Belgian Tornados)
  • 4x400 vrouwen (Belgian Cheetahs)
  • 4x400m mixed
  • 4x100m vrouwen U20

De komende dagen worden de genomineerden in de andere categorieën bekend gemaakt op onze sociale media. Het overzicht met alle genomineerden vind je hier terug en het palmares van de Gouden Spike vind je hier terug.