25/08

Delegatie Belgen kreeg ontvangst op de Belgische ambassade in Boedapest

20230825-144704

De Belgische vlag werd bovengehaald .

Een deel van de Belgische delegatie kreeg vrijdagmiddag een ontvangst op de Belgische ambassade in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Het werd een zeer gezellige en hartelijke ontmoeting met de Belgische ambassadeur Jeroen Vergeylen, de Hongaarse ambassadeur in België Tamas Ivan Kovacs en nog enkele hoogwaardigheidsbekleders van de diplomatie en Belgische gemeenschap in Boedapest.

Het Belgisch team, vertegenwoordigd door enkele beleidsmensen, de technische directie, federale coaches en de atleten Noor Vidts en Merel Maes werden ontvangen voor een lekkere lunch.

Onze belangrijkste partner Allianz en stakeholder Sport Vlaanderen waren ook op de afspraak.

Tijdens zijn toespraak benadrukte de ambassadeur het belang van de sport in de maatschappij, maar vooral ook de uitstraling die de atleten en hun entourage geven voor ons land bij dit mondiale event. Hij drukte ook zijn waardering uit voor de sterke prestaties van het Belgisch team en hoopt nog een mooie afsluiter te mogen meemaken tijdens de laatste dagen op dit geslaagde wereldkampioenschap. Daar kunnen we ons vanzelfsprekend bij aansluiten.