02/06

DCLA wint BVV masters

jd2-1306minia

De mastersploeg van DCLA.

Het mastersteam van DCLA mocht zondag de beker in de lucht steken in de interclubcompetitie in Landelijke 1 in Lebbeke.

Vorig jaar kwam DCLA al heel dicht bij de winst Toen moesten de Leuvense masters nog nipt As Rieme voor zich dulden. DCLA en As Rieme eisten ook nu de hoofdrol op. Uiteindelijk maakte DCLA vooral dankzij knappe prestaties van de vrouwen (die liefst 107 punten totaliseerden, een pak meer dan eerste achtervolger As Rieme met 82 punten.) het verschil. As Rieme wist dan weer met de mannen heel veel punten binnen te halen waardoor de totaalstand evenwichtig bleef. Voor de beslissende 4x400m estafette had DCLA echter een onoverbrugbare puntenkloof. Met 193 punten onttroonde DCLA As Rieme (tweede met 181 punten). ATLA pakte ondanks een diskwalificatie in de finale 4x400m nog de derde stek met 161 punten. AZW (voorlaatste met 126 punten) en RAM (laatste met 119.5 punten) hadden onvoldoende kwaliteit in huis om de degradatie te ontlopen. Het thuisteam LEBB, dat vorig jaar nog promoveerde uit Landelijke 2, eindigde op de veilige tiende plek. 

Landelijke 2A: dominant Deinze

In Landelijke 2 A in Roeselare behaalde Ac Deinze met een dominantie teamprestatie de overwinning en de felbegeerde promotie naar Landelijke 1. De degradatiestrijd verliep razend spannend. ACP werd kansloos laatste met 90 punten. AVMO en ABES stonden met een ex aequo van 122 punten op de negende en tiende stek. ABES kreeg het voordeel omdat het meer overwinningen behaalde. 

Landelijke 2B: AVKA met voorsprong

In Landelijke 2B in Vilvoorde ging AVKA met de beker aan de haal. Het veelzijdige team met sterke (meerk)kampers scoorde 194 punten en had zo liefst 30 punten voorsprong op OLSE dat tweede werd en nog minstens een jaartje geduld moet oefenen om zich in de hoogste afdeling te knokken. Av Looise (158 punten) bezette de derde plek. Vabco Mol en ADD degraderen. Voor Vabco een zure pil om te slikken, want het kwam slechts aan op één puntje ten voordele van AVZK dat zich nipt wist te redden. 

Landelijke 3: thuisclub RCG trekt winst over de streep

In Landelijke 3 in Gent hield de thuisclub RCG de Beker van Vlaanderen in eigen huis. Runner-up ESAK hield het nog spannend tot vlak voor de laatste estafette. Voor de 4x400m stond ESAK zelfs nog verrassend op kop met 2 punten bonus. Maar de sterke 4x400m-ploeg van RCG (tweede) gaf de doorslag. Ook AVT (derde) en OB (vierde) zien we volgend jaar terug in Landelijke 2.

Wie de uitslagen en rangschikkingen wik uitpluizen kan dat op Atletiek.nu