13/09

Dag van de Trage Weg

dag-tweg
Dag van de Trage Weg komt dichterbij! Organiseert jouw club een loop of andere activiteit in het weekend van 15 en 16 oktober? Volg het voorbeeld van Atletiekclub AS Rieme en meld je activiteit aan via www.dagvandetrageweg.be. Zo worden je activiteit en club extra in de kijker gezet.

Van bospad tot veldweg, van steegje tot jaagpad: elke weg voor niet-gemotoriseerd verkeer is een trage weg.

Tijdens Dag van de Trage Weg (15 en 16 oktober) trekken atletiekliefhebbers, wandelaars en fietsers massaal de trage wegen op. Van de Westhoek tot het Maasland halen ze hun hart op in het groen en in de wijk, op authentieke landwegen of langs verkeersveilige doorsteekjes.  De Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename paadjes in ons land.

Ook atletiekclubs halen het beste uit de kast. Zo organiseert Atletiekclub AS Rieme op 16 oktober een parkloop voor wandelaars en lopers langs de Hoge Wal, 1 van de best bewaarde mottekastelen in Vlaanderen (2, 3 of 4 km). Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Join the club
Organiseert jouw club ook een activiteit op 15 of 16 oktober? Aarzel niet en meld je activiteit aan via www.dagvandetrageweg.be. Zo worden je activiteit en club extra in de kijker gezet. Registreren is mogelijk tot op de dag zelf.
Bovendien valt Dag van de Trage Weg tijdens de Week van het Bos. Onder het motto Welkom in de grootste sportclub zetten ze de eindeloze sportmogelijkheden van bossen en natuurgebieden dit jaar in de kijker. Wie een atletiekactiviteit langs trage wegen in het bos organiseert, kan m.a.w. ook rekenen op promotie vanuit deze hoek. Een unieke kans!

Win een weekendje weg
Zelf geen activiteit organiseren maar wel zin om Dag van de Trage Weg te bezoeken? Surf naar de website voor het uitgebreide aanbod, schrijf je in voor één van de activiteiten en maak kans op een gratis overnachting met ontbijt. Doen!

Info en inschrijven: www.dagvandetrageweg.be