10/08

Dag 4 EK U20: Sena Tay achtste in discusfinale

tay-jerusalem23

Sena Tay

Sena Tay heeft op de laatste dag van het EK U20 in Jeruzalem voor de beste Belgische prestatie gezorgd. Ze was achtste in de finale van het discuswerpen. Daarmee valt het doek over een EK waarin onze landgenoten fel geplaagd werden door ziekte, maar toch nog verschillende mooie resultaten wisten te boeken.

Met 49m12 kwam Sena Tay/STAX in de discusfinale tot een dikke halve meter van haar persoonlijk record. Het leverde een puike achtste plaats op. Ze werd zo nipt de beste landgenote op de slotdag, want in de polsstokfinale was Lola Lepère/BBS verdienstelijk negende. Ze ging bij haar eerste poging over 3m70 en bij haar tweede poging over 3m90. Op 4m05 lukte het niet meer.

In de rechtstreekse finale van de 5.000 meter kon Régis Thibert/HERV door ziekte helaas niet aan de start komen. Tristan Gevaert/HAC was wel van de partij en finishte als achttiende in 14’43”68 na een tactische wedstrijd met een vlammende laatste kilometer.

Voor onze jongens van de 4x100 meter werd het een sneue ochtend. Stijn Van Der Vreken/ACW, Ibrahim Camara/DACM, Cédric Motieh/RFCL en Luca Laurent/SAMB zetten met 40”62 de negende tijd neer. Ze strandden zo op amper zes honderdsten van een finaleplaats.

Je kan alle resultaten van de Belgen nalezen op onze website.