04/08

Dag 3 WKU20: Konteh en Wahab ronde verder

konteh-noah-2022-wku20-cali-belga

Noah Konteh

Op de derde dag van het WKU20 in het Colombiaans Cali kwamen vijf nieuwe landgenoten aan de start van hun wereldkampioenschap. Laura Van Den Brande en Sennah Vanhoeijen begonnen aan de eerste dag van hun zevenkamp. Mimoun Abdoul Wahab zocht een ticket voor de halve finales op de 400m horden, terwijl Noah Konteh en Clément Labar streden voor een finaleplaats.

Met de 100m horden mochten Laura Van Den Brande/AVKA en Sennah Vanhoeijen/DEIN hun zevenkamp openen. Met 14”38 voor Vanhoeijen en 14”54 voor Van Den Brande namen ze een behouden start middenin het pak. In het hoogspringen bleef het bij 1m66 voor Van Den Brande, terwijl Vanhoeijen met 1m75 haar PR twee centimeter verbeterde. Met de kogel lukte Vanhoeijen opnieuw een PR met 11m50. Van Den Brande bleef dicht in de buurt 11m47. Op het laatste nummer van de eerste dag, de 200m, liep Van Den Brande naar 25”83 en Vanhoeijen naar 25”12. Na de eerste dag staat Van Den Brande op een zestiende plaats met 3147 punten en Vanhoeijen op een tiende plaats met 3345 punten.

In de reeksen van de 400m horden maakte Mimoun Abdoul Wahab/HF een sterke indruk. Met reekswinst in een nieuw PR met 50”92 plaatste hij zich als vierde voor de halve finales. Voor Clément Labar/HERV zit het kampioenschap erop. In de reeksen van de 3000m steeple liep hij vijfde over de finish in zijn reeks, terwijl enkel de top drie een rechtstreeks ticket voor de finale mocht ophalen. Een finaleplaats via de verliezende tijden kwam bijzonder dichtbij met zijn 9’04”39, maar als zestiende kwam hij exact één plaats te kort om te worden opgevist. Noah Konteh/OLSE kende meer geluk op de vlakke 3000m. In tegenstelling tot op de steeple stonden twee in plaats van drie reeksen gepland, waardoor de top zes van elke reeks zich mocht opmaken voor de finale. Met een zesde plaats in zijn reeks met 8’16”22 plaatste Konteh zich rechtstreeks voor de finale van de 3000m op vrijdag.

Vandaag zetten Laura Van Den Brande en Sennah Vanhoeijen hun zevenkamp verder en gaat Mimoun Abdoul Wahab van start in zijn halve finale. Met ook nog Marie Bilo/ASVO en Nel Vanopstal/GEEL op de 1500m en Yorunn Ligneel/HAC en Merel Maes/ACW in het hoogspringen krijgen we nog vier Belgen in actie in Cali die op zoek gaan naar een finaleplaats. Voor Pierre Straet/HERV staat de finale van het polsstokspringen vandaag op het programma.

Alle info over het WKU20 vind je hier.