09/08

Dag 3 EK U20: Merel Maes zesde, Ides Verhulst achtste

merel-maes-jerusalem23

Merel Maes

De derde en voorlaatste dag van het EK U20 in Jeruzalem is er opnieuw eentje van wisselend succes geworden voor België. Merel Maes was zesde in de hoogspringfinale. Ides Verhulst besloot de speerwerpfinale als achtste.

’s Ochtends al wist Sena Tay/STAX zich te plaatsen voor de finale van het discuswerpen. Met 49m56 zette ze in de kwalificaties de achtste afstand neer, de finale volgt morgen op de slotdag in Jeruzalem. Minder nieuws was er van twee afstandslopers. Gisteren schreven we hier al dat Régis Thibert/HERV zich moest afmelden voor de finale van de 1.500 meter, en deze ochtend bleek ook Charlotte Penneman/ACW te ziek om de finale van de 3.000 meter te lopen. Dubbel balen voor deze twee sterkhouders in de Belgische delegatie.

Van het Belgisch drietal in de halve finales van de 400 meter horden schopte niemand het tot in de finale, maar Zoë Laureys/DUFF liet zich wel opmerken. Na een moeilijk seizoen zette ze met een seizoensbeste van 58”57 de tiende tijd neer. Kylie Lambert/CABW moest vrede nemen met 59”76, de vijftiende tijd. Bij de jongens moest Mimoun Abdoul Wahab/HF vrede nemen met plaats twintig in 54”99.

Merel Maes/ACW was in de hoogspringfinale foutloos tot en met 1m83, maar daarna liep het mis. En dat had een reden. Ook zij was getroffen door koorts. Ze besliste om toch deel te nemen, maar dat was natuurlijk niet op volle sterkte. Ze geraakte niet over 1m86. Zesde van Europa als je ziek bent, is niet slecht. Gelukkig is het seizoen nog niet afgelopen, want Merel trekt volgende week ook naar het WK in Boedapest.

De finale van de 3.000 meter, met Mathis Lievens/VAC, ging bijzonder traag. Het werd een tactisch steekspel met spetterend einde. In dat razende slot weerde Mathis zich kranig en hij werd tiende in 8’52”67. De laatste Belg in actie vandaag was Ides Verhulst/ACW in de speerwerpfinale. Hij deed het goed met een achtste plaats en 67m44.