03/08

Dag 2 WKU20: finale voor Pierre Straet

de-lathauwer-andreas-2022-wku20-cali-belga

Andreas De Lathauwer tijdens de kogelfinale

Op de tweede dag van het WKU20 in het Colombiaans Cali kwamen drie Belgen aan de start. Elie Bacari zette zijn tienkamp verder, terwijl Andreas De Lathauwer klaar stond voor zijn kogelfinale. In het polsstokspringen ging Pierre Straet op zoek naar een finaleplaats.

Gisteren kende Elie Bacari/DCLA een sterke eerste dag met drie nieuwe PR’s en een achtste plaats na vijf onderdelen. Op de tweede dag opende hij opnieuw met een PR na 13”96 op de 110m horden, goed voor de tweede plaats over alle reeksen heen. Bacari schoof dankzij die sterke prestatie op naar de vierde plaats in het klassement. Met de discus realiseerde hij 36m61 en nadien sprong hij over 3m60 met de polsstok, waar hij wel een aantal belangrijke punten liet liggen. In het speerwerpen kwam hij tot 48m47, amper een dikke meter onder zijn PR. Het bracht hem voor de start van de 1500m op een veertiende plaats. Tijdens de tiende en laatste proef blesseerde Bacari zich waardoor hij helaas de finish niet haalde.  

In de voormiddag in Cali stonden ook de kwalificaties van het polsstokspringen op het programma. Pierre Straet/HERV sprong over 5m05, niet voldoende voor een rechtstreeks ticket voor de finale want daarvoor werd 5m35 gevraagd. Maar geen enkele atleet haalde die hoogte, waardoor de beste twaalf plaatsten voor die finale. Met zijn 5m05 behaalde Straet net de twaalfde plaats, waardoor hij zich mag opmaken voor de finale op donderdag. Andreas De Lathauwer/VS plaatste zich al voor de finale in het kogelstoten. Met 18m47 trok hij als negende naar de finale, maar gisteren verging het De Lathauwer minder goed. Hij moest tevreden zijn met 17m69 en een elfde plaats. Voor het podium was 20m55 nodig en voor winst zelf 20m73. Op vrijdag komt De Lathauwer opnieuw in actie in het discuswerpen.

Op de derde dag van het WKU20 in Cali gaan Laura Van Den Brande/AVKA en Sennah Vanhoeijen/DEIN van start in de zevenkamp. Noah Konteh/OLSE (3000m), Clément Labar/HERV (3000m steeple) en Mimoun Abdoul Wahab/HF (400m horden) gaan van start in de reeksen op zoek naar een ticket voor de volgende ronde.

Alle info over het WKU20 vind je hier.