08/08

Dag 2 EK U20: Sennah Vanhoeijen tiende, finale voor Lola Lepère

sennah-vanhoeijen

Sennah Vanhoeijen.

De tweede dag van het EK U20 in Jeruzalem is behoorlijk succesvol geworden voor de Belgen. Bijna iedereen kwam een ronde verder en Lola Lepère dwong zelfs een finaleplaats af in het polsstokspringen. Sennah Vanhoeijen sloot de zevenkamp af op een tiende plaats.

De eerste dag van de zevenkamp had Sennah Vanhoeijen/DEIN als vijftiende afgesloten, maar op dag twee wist ze nog vijf plaatsen op te schuiven. In het verspringen was ze zesde met 5m80 en nadien was ze vijfde in het speerwerpen met 41m06. In de afsluitende 800 meter was ze twaalfde in 2’26”40. Dat bracht haar totaal op 5.438 punten, ofwel 34 punten minder dan haar persoonlijk record.

In het polsstokspringen ging Lola Lepère/BBS bij haar eerste poging over 4m00, en dat leverde een finaleticket op. Die finale volgt donderdag. Ook in de eerste ronde van de 400 meter horden was er Belgisch succes. Bij de meisjes klokte Kylie Lambert/CABW met 58”48 de vijfde tijd en Zoë Laureys/DUFF met 59”37 de negende tijd. Bij de jongens liet Mimoun Abdoul Wahab/HF met 52”03 de elfde tijd optekenen. Niemand van dit drietal is woensdag kansloos om een finaleplaats te versieren.

Némo Rase/USBW was in de halve finales van de 110 meter horden elfde in 13"53, helaas niet genoeg voor een finaleplaats. Hij dook ruim onder zijn persoonlijk record, maar had te veel rugwind voor een homologeerbare chrono. In de kwalificaties van het kogelstoten liet Alexander Anthonissen/KAPE helaas geen enkele geldige poging optekenen. En nu we toch bij het mindere nieuws zijn aanbeland: Régis Thibert/HERV zal woensdagochtend niet aantreden in de finale van de 1.500 meter. Hij is ziek.