25/06

Dag 1 Allianz Belgian Championships: Dalemans met overmacht

2022-bk-gentbrugge-eline-dalemans-jdc

Eline Dalemans

De eerste dag van de nationale titelstrijd leverde een eerste lading nieuwe Belgische kampioenen op. Ismael Debjani verschalkte Michael Somers op de 5000m, terwijl Eline Dalemans overtuigend naar winst liep op de 3000m steeple. In de werpnummers waren de favorieten op post en na de reeksen van onder meer de 400m en 1500m mogen we ons opmaken voor mooie finales op dag twee.

Terwijl Philip Milanov/ACME een nieuwe Belgische titel op zak stak in het discuswerpen met 61m72, werden de reeksen van de 400m horden gelopen. Robin Van Damme/ACME en Dries Van Nieuwenhove/EA bevestigden met 50”57 en 50”47 als reekswinnaars. Bij de vrouwen doken liefst zes vrouwen onder de minuut met Paulien Couckuyt/VAC als snelste met 56”48, gevolgd door Nina Hespel/DCLA (56”96). De reeksen van 1500m leverden de verwachte namen op. Ruben Verheyden/EA en Jochem Vermeulen/LYRA maakten er een klein prestigesprintje van als opwarmertje voor de finale deze avond. Stijn Baeten/DCLA schreef de tweede reeks op zijn naam, voor Simon Meganck/EA en Marius De Bruyn/EA.

Eline Dalemans/AVLO liep autoritair naar winst op de 3000m steeple. In een sterke 9’49”41 maakte ze indruk. Op de 5000m meer spanning, maar het was toch Ismael Debjani/CABW die aan het langste eind trok. Michael Somers/LYRA moest tevreden zijn met zilver. In de reeksen van de 400m bij de mannen kregen we de verwachten namen. Kevin Borlée/OEH toonde zich de snelste, ondanks een pijnlijke rug, met 46”09. Alexander Doom/AVR (46”14) bleef niet ver achter, dus het beloofd een mooie eindstrijd voor de titel. David Delespesse/OEH (IPC62) stak met 61”17 de Belgische titel bij de AMH op zak. Maxime Carabin/RFCL (IPC52) deed hetzelfde in zijn categorie. Carabin ging daarvoor met 60”57 zelfs zeven seconden sneller dan zijn eigen Belgisch record van eerder dit jaar in Parijs. Matthias Quintelier/LYRA (kogelstoten) en Paulien Smal/RESC (speerwerpen) maakten hun favorietenrol waar met een Belgische titel. in het polsstokspringen ging Melanie Visser/ACT als enige over 4m00.

De volledige uitslag van de eerste dag van de Allianz Belgian Championships vind je op atletiek.nu.
Volg dag twee van de Allianz Belgian Championships via de livestream.