21/10

CS DYLE Belgisch kampioen ekiden

-d4s6011-1

Het winnende zestal van CS DYLE

De Waalse ploegen hebben de Ekiden (aflossingsmarathon) in Brussel gedomineerd. CS DYLE won zowel goud met de mannen- als met de vrouwenploeg. De mannen haalden de buit binnen in 2u12'20. Favoriet CABW (met o.a. Michael Somers en Ismael Debjani in de ploeg) pakte zilver en USBW brons.

De Ekiden in en rond het Koning Boudewijnstadion is met meer dan 900 deelnemende ploegen één van de grootste aflossingsmarathons ter wereld. Het is ook het strijdtoneel van het BK voor clubs en de atletiekclubs waren op het appel. Het BK bij de mannen draaide uit op een duel tussen CS DYLE en CABW. Het was topfavoriet CABW dat de snelste start nam. Na de eerste drie aflossingen leidde het team comfortabel. Maar CS DYLE kwam in de tweede wedstrijdhelft sterk voor de dag. Het ging op en over CABW. Na 2u12'20 bracht slotloper Nicolas Fiessinger de tasuki (aflossingslint) als eerste over de finish. 2'08 later volgde de slotloper van CABW, Ismael Debjani. USBW maakte na 2u17'57 het podium compleet. Het ATK-team van coach Peter Kelchtermans finishte als vierde in 2u18'16. En dat zelfs zonder de sterkhouder van het team, Yannick Michiels. ATK kwam niet in aanmerking voor de clubrangschikking, maar het was wel de eerste niet-atletiekclub. In de categorie van de gemengde clubteams zegevierde Ac Pajottenland. Het zestal met 4 mannen en 2 vrouwen klaarde de klus in 2u41'45. De vrouwen van CS DYLE maakten het gele feestje compleet. Zij overbrugden hun marathonafstand in 2u49'04. USBW (2u58'06) en DAC (3u00'28) mochten mee op het BK-podium bij de vrouwen. 

Bekijk hier de uitslag

 

-d4s6114

ACP met Marlies Denul, Arno Vanbever, Joren Pardaens, Matthias Janssen, Hanne Pardaens en Annelies Devillé was het eerste gemengde team.