17/02

Congres- en Erfgoedcentrum Lamot nieuwe locatie voor eerste Allianz Gouden Spikes

lamot-mechelen-luc-hilderson-min
De uitreiking van de Allianz Gouden Spikes was normaal voorzien op 4 december 2021. Door de coronasituatie in december waren we genoodzaakt om de ceremonie uit te stellen. De Belgische Atletiekbond koos ervoor om het event niet volledig te annuleren of te organiseren op een kleinschalig niveau maar om het uit te stellen naar het voorjaar in de hoop dat de coronamaatregelen tegen dan wat minder streng zouden zijn.

Ondertussen gaan de coronacijfers de goede richting uit en kunnen we dan ook aankondigen dat op zaterdag 26 maart de ceremonie van de Allianz Gouden Spikes een eerste keer plaatsvindt in het hart van het centrum van Mechelen, namelijk in de oud-brouwerij en nu Congres- en Erfgoedcentrum Lamot.

Ben je genomineerde atleet of trainer van een genomineerde atleet, hou dan zeker je mailbox de komende dagen in de gaten, ook onze genodigden mogen in de loop van volgende week hun uitnodiging verwachten. We kijken er alvast naar uit om onze atleten in de bloemetjes te zetten na een succesvolle sportzomer 2021.

Schepen van sport van de stad Mechelen Abdrahman Labsir: “Mechelen evolueert steeds meer naar een echte sportstad waarin we blijven investeren in topsportinfrastructuren. Vorig jaar mochten we alvast de gloednieuwe atletiekpiste openen waardoor we vanaf nu terug grote atletiekmeetings kunnen aantrekken in stad Mechelen. Een mooie verwezenlijking die maakt dat we vandaag eens zo trots zijn om de grote atletiekkampioenen te mogen ontvangen in onze mooie stad. De Allianz Gouden Spike is voor ons alvast de start van een nieuw mooi atletiekjaar.”