19/10

CABW boven op Ekiden bij zowel vrouwen als mannen

-jd31380-00001ps

Het vrouwenpodium met CA Brabant Wallon voor AV Roeselare en DC Leuven atletiek.

CABW is op de Heizelsite de grote winnaar geworden van de zestiende editie van de Adecco Brussels Ekiden. De Waals-Brabanders finishten zowel bij de vrouwen als de mannen als tweede overall en als beste clubteam in de aflossingsmarathon.

Heel even moest CABW, met startloper Jeroen D’hoedt, de leiding bij de clubteams in de mannenwedstrijd aan het Duffel van sterke startloper Tim Van de Velde/DUFF laten, maar Dorian Boulvin stelde als tweede loper al gauw orde op zaken. Nicolas Maroye, Killian Zicari, Mohammed Mazid en Ziad Audah diepten de voorsprong steeds verder uit. Van de merkenteams was alleen Saucony in 2u11:11 nog sneller, Brabant Wallon finishte in 2u16:34. HERVE moest nooit echt veel terrein prijsgeven en werd tweede clubteam in 2u17:03, AC Geraardsbergen was derde in 2u23:35.

Bij de vrouwen was de strijd in het BK voor clubteams veel spannender. Achter overallwinnaar The Yellow Armada (2u31:40) ging net als bij de mannen eerst het Duffel van Emma Vandeghinste aan de leiding, daarna leek het tussen AV Roeselare en DCLA te gaan. Leek, zeggen we, want dat was buiten Imana Truyers/CABW en Stephanie Barnes/CABW gerekend. Zij brachten CABW helemaal voorin, Vanessa Scaunet/CABW maakte het af door in de laatste ronde nog Jana Vandepoele/AVR bij te benen. De nog niet genoemde leden van de winnende CABW-ploeg waren Celine Draux/CABW, Marie Dechamps/CABW en Romane Maroye/CABW. Ze haalden het in 2u43:53 voor AVR (2u44:33) en DCLA (2u45:33).