10/06

BVV Masters: Herentals op eigen terrein

-jd68743-00001

Het mastersteam van AC Herentals liet zich op eigen terrein niet verrassen.

De Masters van AC Herentals hebben zich op eigen terrein niet in de luren laten leggen en hebben na twee opeenvolgende nipte vice-titels, eindelijk de Bekerwinst op zak gestoken.

En dat gebeurde met heel veel panache, want de voorsprong op nummer twee, AV Lokeren, was een hele comfortabele 41 punten. Minder goed verging het in Herentals AV Molenland en een van de stijgers van vorig jaar, Olse Merksem.
Een van hun plaatsen wordt ingenomen door RA Mechelen dat in Tongeren na een heuse thriller regiogenoot AVKA voor de tweede keer op rij naar de tweede – niet promotieplaats – verwees. Met forfaits van Vlaams-Brabanders Vilvoorde AC en RC Tienen, waren er aan De Motten geen dalers.
In Lebbeke knokten de Masters van Marathon Westhoek zich naar de promotie. Ook hier was het bijzonder spannend, want AS Rieme kwam slechts één luttel puntje te kort om die eerste plaats af te dwingen. STAX en AC Pajottenland kregen een kaartje voor derde afdeling. Daarme komen drie van de vier dalers in tweede uit Vlaams-Brabant.
In de derde afdeling hield Volharding in eigen Beveren de winst op eigen terrein. Ook de Masters van Sparta Bornem, KAA Gent en Zottegem Atletiek promoveren volgend jaar naar de tweede afdeling.

Bekijk hier de resultaten van de BVV Masters