10/09

BVV Finale Pupillen en Miniemen: meisjes van AZW, jongens van DCLA

mini-jd89416
De finale van de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen leverde zaterdag in Sint-Niklaas twee onverwachte kampioenenteams op: de meisjes van Atletiek Zuid-West en de jongens van Daring Club Leuven Atletiek.

Atletiek-Zuid West – de enige West-Vlaamse club in deze meisjesfinale - toonde zich de sterkste formatie van de 12 finalisten in het Bontinckstadion. AV Toekomst kon AC Lyra nog net afhouden voor de tweede plaats. Thuisclub AC Waasland werd 6de na RC Tienen en ASV Oudenaarde die naast het podium vielen. De titelverdedigers van KAA Gent werden 8ste in deze finale waarvoor - met ook nog RC Gent en Zottegem Atletiek - zich liefst vijf Oost-Vlaamse atletiekformaties hadden geplaatst. Renée Eykens kwam mee de attenties aan het podium uitreiken.

De jongens van Daring Club Leuven Atletiek toonden zich acht puntjes sterker dan AV Lokeren dat op zijn beurt drie punten over had op AV Roeselare dat het podium completeerde. Racing Club Gent, Dilbeek en AC Herentals plaatsten zich ook nog in de eerste helft van de 12 finalisten.

Bekijk hier de eindstanden.