14/05

BVV cadetten en scholieren kent nog geen winnaar na fel betwiste 4x100 meter

-jdc9219b

De thuisploeg van DCLA.

De Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren in Kessel-Lo heeft nog geen winnaar. In de afsluitende 4x100 meter mochten de scholieren meisjes van DCLA opnieuw lopen na een klacht, maar ook op de ‘rerun’ volgde een nieuwe klacht. En zo is nog niet duidelijk of de titel voor ROBA, KAAG of DCLA is.

De individuele uitblinkster van de dag in Kessel-Lo was misschien wel Svea Van Laere/AVLO. Ze won het hoogspringen bij de scholieren met 1m76, waarmee ze tot op twee centimeter van de EYOF-limiet nadert, en komt de top twintig aller tijden binnen. Ze won bovendien ook het verspringen met 5m43 en bracht dus heel wat punten binnen voor Lokeren. Ook Camille Sonneville/KAAG rijfde bij de scholieren twee zeges winnen: de 200m in 24”92 en de 100m horden in 13”87.

Bij de cadetten meisjes kwam de strafste prestatie van Hélène Deckers/LOOI, die met 12”16 over 100 meter de top tien aller tijden binnenkomt. Bij de cadetten jongens maakte Mohamed-Reda Chemmakh/ACW indruk in het hoogspringen met 1m90, goed voor top twintig aller tijden. Ook Jannes Huyghe/AVLO komt de top twintig aller tijden binnen bij de cadetten, maar dan in de 100m horden. Hij won in 14”26.

In het klassement ging titelverdediger KAAG tot aan de middagpauze aan de leiding, daarna nam DCLA over. De Leuvense bonus werd even héél ruim, maar KAAG en ROBA naderden opnieuw. Bij de start van de aflossingen konden de drie clubs nog allemaal winnen. En toen kwam de tumultueuze 4x100m bij de scholieren meisjes. DCLA finishte niet, maar mocht na protest opnieuw lopen. Na een lange periode vol discussies mochten de Leuvense meisjes opnieuw lopen, en ze zetten met 49”51 de snelste tijd neer. Alleen volgde op die ‘rerun’ nieuw protest van de concurrentie. En dus besliste de jury om nog geen winnaar uit te roepen. De zaak moet voor de Vlaamse jurycommissie komen, en dus kan het mogelijks een tweetal weken duren voor we de winnaar kennen.

De Leuvense ‘rerun’ was trouwens ook van belang in de strijd om de degradatie, maar uiteindelijk was DCLA sneller dan de betrokken clubs en dus is nu al duidelijk dat AV Toekomst en Racing Gent samen een niveautje zakken. Houtland en Volharding nemen hun plaats volgend jaar in.