01/07

BK reeksen: favorieten vlotjes door de reeksen

sisk8851

Michael Rossaert mag naar Polen. Maar eerst morgen nog de 400m-finale.

Op de eerste dag van het BK Alle Categorieën hebben alle favorieten zich makkelijk voor de finale kunnen plaatsen. De regen stond over het algemeen topprestaties in de weg, maar in de 400m wist Michael Rossaert zich toch te plaatsen voor het EK beloften in Polen.

Kevin Borlée/RCB was met 45”88 over alle reeksen heen de snelste in de 400m. In de tweede reeks ging Michael Rossaert/ACW een tijdje goed mee in de slipstream van Jonathan Borlée/RCB. Die laatste haalde het in 46”06, maar met zijn nieuw persoonlijk record van 46”73 plaatste Michael Rossaert zich voor het EK voor beloften in het Poolse Bydgoszcz.

In de 100 meter horden kenden favorieten Anne Zagré/RESC en Eline Berings/RCG geen moeite. Zagré had met 13”40 net iets minder tijd nodig om haar reeks op zak te steken dan Berings, die 13”47 noteerde. In de 200m maakte Robin Vanderbemden/SER alweer een sterke indruk. Hij liep ontspannen naar 21”03, veruit de snelste chrono in de reeksen.

In de 1500m hadden toppers Renée Eykens/KAPE, Sofie Van Accom/ACHL en Ismael Debjani/CABW weinig last om zich voor de finale te plaatsen. Alle drie liepen ze vlot naar reekswinst. In de 800m bij de mannen maakte Peter Callahan/RESC indruk door makkelijk titelverdediger Aaron Botterman/KAAG af te houden. Callahan won de eerste reeks in 1’49”44.

Bekijk  hier de resultaten van de series op zaterdag.