11/02

BK Meerkampen Indoor vrouwen: comeback Hanne Maudens

-jdc2618-min

Hanne Maudens

Net zoals bij de mannen komen met Tinne Vertongen, Laura Van den Brande en Stefanie Brosens de Belgische meerkampkampioenen van afgelopen zomer in actie in Gent. Brosens krijgt met Hanne Maudens, die haar comeback maakt op de meerkamp, wel een serieuze concurrente naast zich voor de Belgische titel op de vijfkamp. Toeschouwers zijn ook welkom dit weekend en de toegang is zelfs gratis. Hou je Covid Safe Ticket wel bij de hand bj aankomst en hou je mondmasker op.

Cadetten: doet KAAG het opnieuw

De Gentse cadetten lieten de afgelopen kampioenschappen niet veel liggen. Deze zomer won Camille Sonneville/KAAG de titel op de zeskamp en dit weekend staan met Jade Cuvelier/KAAG en Ine Impens/KAAG twee nieuwe kandidaten klaar om de titel binnen de club te houden. Met Martha Geerardyn/ACW, Lieselot Spaey/MACW en Hasse Hutsebaut/LYRA staan nog enkele sterke Vlaamse cadetten morgen aan de start. Vanuit Waalse zijde is het uitkijken naar Nafy Thiam/CSDY, want de naamgenote van onze Olympische kampioene bracht het Belgisch record in het kogelstoten eind december op haar naam.

Scholieren: nieuwe duel Vertongen en Laureys

Belgische kampioene meerkamp Tinne Vertongen/ROBA gaat zondag op zoek naar nieuwe meerkamptitel. Met Zoë Laureys/DUFF, Martha Van Ballaer/ACHL en Lenne Jacobien/ACHL zal ze die niet cadeau krijgen. De scholieren openen hun vijfkamp in het hoogspringen, een van de mindere disciplines van Vertongen. Op de 60m horden ze wat goedmaken op de concurrentie, maar wellicht slaat Laureys op datzelfde nummer een kloof op de rest. Als Laureys na het kogelstoten nog steeds op kop staat, zal ze die positie met nog het verspringen en de 800m niet snel uit handen geven.

Juniores: Laura Van den Brande als favoriete van start

Bij de juniores krijgen we ook de Belgische outdoor kampioene aan de start met Laura van den Brande/AVKA. Afgelopen zomer liet Van den Brande de negentiende prestatie aller tijden noteren op de zevenkamp. Zondag kan ze die sterke lijn doortrekken op de vijfkamp. De meeste concurrentie komt allicht van trainingsgenote Sara Van Hoyweghen/VOLH.

Seniores: Hanne Maudens opnieuw meerkampster

Deze zomer pakte Stefanie Brosens/TUAC de Belgische titel op de zevenkamp. Het jaar voordien moest ze dit titel laten aan Hanne Maudens/VS, maar na een jaar onderbreking is Maudens terug van weggeweest als meerkampster. Met onder meer 6m31 in het verspringen en 8”72 op de horden liet Maudens al mooie dingen zien. Benieuwd hoeveel punten ze op zondag al bij elkaar kan sprokkelen. In 2019 was Maudens goed voor 4.569 punten op de vijfkamp, de vijfde prestatie aller tijden.

Masters: kan Greetje De Greef opnieuw hoger

Afgelopen weekend verbeterde Greetje De Greef/AVKA maar liefst twee Belgische records tijdens het BK Indoor voor masters in Louvain-la-Neuve. De Greef is duidelijk in goeden doen en kan dit weekend een nieuwe meerkamptitel aan haar palmares toevoegen. Bij de W55 moet ze daarvoor afrekenen met Danièle Denisty/WS. Nadat De Greef het Belgisch record in het hoogspringen dit weekend afsnoepte van Denisty mag ze alleszins met vertrouwen van start gaan en wie weet zit er opnieuw een nationaal record in.

Alle info over het BK Meerkampen Indoor vind je hier en de live results kan je dit weekend hier volgen.

Tweede Internationaal High Jump Gala Elmos

Terwijl de meerkampers zich uitleven in Gent zijn de hoogspringspecialisten aan zet in Heist-op-den-Berg voor het tweede internationale High Jump Gala van Jens Laporte. Bij de vrouwen komt Zita Goossens/DEIN voor het eerst deze winter in actie. Met Michelle Sng uit Singapore krijgt ze een sterke concurrente naast zich die al 1m86 klaarde. Goossens was deze zomer goed voor 1m90. Met Yorunn Ligneel/HAC staat nog een derde atlete die al over 1m80 sprong aan de start. 

Bij de mannen kijken Bram Ghuys/OEH en Lars Van Looy/VAC elkaar opnieuw in de ogen na hun duel op de Allianz Vlaamse Kampioenschappen Indoor. Toen was Ghuys de betere nadat hij minder pogingen nodig had op 2m13. Met Arne Min/LYRA en Emile Verdonck/AZW komen nog twee sterke landgenoten in actie. Vanuit Nederlandse zijde komen Sven van Merode (PR 2m17) en Dion van Kessel (PR 2m15) morgen in actie. 

Alle info over het Internationaal High Jump Gala Elmos vind je hier