11/02

BK Meerkampen Indoor mannen: uitkijken naar Jente Hauttekeete

hauttekeete-jente-2021-gent-indoor-micromeeting-2-jdc-4-min

Jente Hauttekeete

Dit weekend vinden de Belgische kampioenschappen meerkampen indoor plaats in de Gentse Topsporthal. Met Lorenzo Nys en Dai Keïta komen de Belgische outdoor kampioenen van afgelopen zomer in actie dit weekend. Met Thomas Van der Poel bij de juniores en Jente Hauttekeete, Sander Maes en Jef Misplon aan de start van de zevenkamp bij de seniores mogen we ons verwachten aan de hoogstaande tweedaagse. Toeschouwers zijn ook welkom dit weekend en de toegang is zelfs gratis. Hou je Covid Safe Ticket wel bij de hand bj aankomst en hou je mondmasker op.

Cadetten: wie doet Lorenzo Nys wat

De cadetten openen hun zeskamp op zaterdag met het verspringen. Meteen een van de sterkere onderdelen van Belgisch kampioen achtkamp Lorenzo Nys/DCLA. Deze winter won hij al de Vlaamse titel bij de cadetten in het verspringen. Na het kogelstoten kan Finn Coene/KAAG, ook sterk in de zandbak, weleens aan de leiding komen en de eerste dag als leider afsluiten. Op de tweede dag kan Nys de leidersplaats na het hoogspringen terug in handen nemen en als hij op de afsluitende 1000m Coene achter zich kan houden, is een nieuwe meerkamptitel niet veraf.

Scholieren: opnieuw DCLA met Dai Keïta

Met Dai Keïta/DCLA heeft Daring Club Leuven een tweede titelkandidaat. Afgelopen zomer won Keïta, net zoals Nys, als eerstejaars de outdoortitel op de meerkamp en deze winter liet Keïta al goede vorm zien door de Vlaamse titel in het verspringen te winnen met knappe 6m70. Rune Ginkels/ROBA, vorig jaar derde op de BK tienkamp en op het KVV goed voor twee titels, wordt opnieuw een van de grootste uitdagers van Keïta voor de Belgische titel.

Junioren mannen: Thomas Van der Poel voor goud

Afgelopen zomer moest Thomas Van der Poel/BRAB het WKU20 van thuis uit volgen, ondanks dat hij de limiet behaalde. Als derde Belgische performer op de tienkamp dat jaar zat er geen ticket richting Nairobi in voor hem, want enkel de eerste twee werden uitgestuurd. Op het BK outdoor moest hij de strijd staken na de eerste dag, dus wellicht is hij nu gebrand op die Belgische titel. Met Victor Priem/AVR, Martin Reip/HF, Mathias Mees/BVAC, Ilias Arifi/RESC en Nathan Boone/DEIN staan een reeks sterke junioren klaar om te strijden voor het podium.

Seniores: wat kan Jente Hauttekeete in eerste zevenkamp als belofte

Vorig jaar verbeterde Jente Hauttekeete/KAAG het wereldrecord op de zevenkamp bij de juniores. Hij bracht het nieuwe wereldrecord op 6.062 punten. Met een gouden medaille op het EKU20, een zilveren exemplaar op het WKU20 en een nieuw Belgisch record op de tienkamp sloot hij de juniorescategorie bijzonder succesvol af. Dit weekend komt Hauttekeete uit bij de seniores. Met hogere horden en een zwaardere kogel wordt het als eerstejaars belofte allicht nog wat wennen, hoewel hij dit seizoen al mooie dingen liet zien. Het is ook uitkijken wat Jef Misplon/RCG als eerstejaars belofte dit weekend kan klaarspelen na zijn sterke zomer. Met Sander Maes/VAC en Benjamin Hougardy/SMAC staat stevige concurrentie aan de start. Op de vlakke 60m en in het verspringen zullen Hauttekeete, Hougardy en Maes elkaar nog niet veel prijsgeven. Het kogelstoten kan mogelijks voor een eerste afscheiding zorgen na de eerste dag. Op de horden kan Maes aan het begin van de tweede dag wat punten pakken op de andere. Nadien wordt het uitkijken wie het beste voor de dag komt in het polsstokspringen vooraleer ze van start gaan op de afsluitende 1000m.

Masters: Sam Michels op zoek naar nieuwe titel

Een sterke deelnemerslijst bij de masters mannen. Serge De Smedt/TUAC kan zich na Belgische titel outdoor opnieuw van een nationale titel verzekeren op de meerkamp bij de M45. Afgelopen zomer werd Sam Michels/AVT Belgisch kampioen bij de M55 en dit weekend gaat hij opnieuw de strijd aan met Patrick Depuydt/ZA en Bert Van Opstal/ACHL voor het goud. Verder houden we ook Danny Vanhoeijen/DEIN, Gert Eyckmans/ABES (M50), Valentin Verthe/RCB (M35), Yves Logist/ACP (M65) en Frank Van Impe/BVAC (M70) in het oog in de Gentse Topsporthal.

Alle info over het BK Meerkampen Indoor vind je hier en de live results kan je dit weekend hier volgen.