17/09

BK Juniores en beloften vrouwen: Manon Depuydt met straffe afsluiter

-ldq9716

Manon Depuydt.

Manon Depuydt was de absolute vrouwelijke uitblinker bij het BK voor Juniores en Beloften in Huizingen. Haar afsluitende 200m was goed, maar vooral de 100m die daaraan voorafging, was sterk. De eerstejaarsbelofte liep een persoonlijk record.

Dat enkele grote namen op 17 september al een poosje aan het uitrusten zijn, kan en mag niet verbazen, en ook de achterstand op het tijdsschema hielp de atleten in Huizingen niet in hun laatste zoektocht naar topprestaties. Zij die wel kwamen opdagen en zelfs nog een mooie prestatie lukten, verdienen daarom een extra grote pluim.

Manon Depuydt/ACME knalde in de beloftefinale van de 100m naar een straf persoonlijk record van 11"72, een chrono die haar op de tweede plaats brengt in de jaarlijst alle categorieën. Manon wordt ook negende aller tijden bij de beloften. Nadien volgde nog een gouden plak met 23"83 in de 200m.

Justine Brackman/DAMP, eveneens belofte, lukte een persoonlijk record van 55"13 in de 400m. In de 400m mét horden kwam Emma Van Laer/KAPE vlak bij haar eigen beste Belgische jaarprestatie bij de juniores. Ze klokte 60"33.

De uitschieters in de kampnummers kwamen uit Lanaken en Namen. Belofte Bo Nijs/ATLA lukte 5m97 in de verspringbak, een ruim persoonlijk record, en wordt zo vierde op de Belgische jaarlijst alle categorieën. Pauline Smal/SMAC slingerde haar speer naar een beste nationale junioresjaarprestatie van 44m52.

 Bekijk hier de resultaten.