02/03

BK Juniores en Beloften indoor vrouwen: Angel Agwazie goed op dreef

-ldq7205

Angel Agwazie.

De juniores en beloften mochten laat in het winterseizoen nog eens tonen wat ze waard zijn. In het verleden leek dit BK wel eens overbodig maar dat was, zoals alle indoorkampioenschappen deze winter trouwens, dit jaar absoluut niet het geval. Vooral de juniores lieten mooie dingen zien en liefst vier van hen nestelen zich in de top tien allertijden. Absolute uitblinkster werd Angel Agwazie/AVLO.

De eerstejaars van Lokeren kent een topseizoen en haalde twee weken geleden al brons bij het BK alle categorieën. Vandaag knalde ze echter onbedreigd naar winst en ze deed dat in 8”33, oftewel de derde tijd ooit gelopen door een juniore in ons land. Ze staat zelfs vijfde op de Europese- en achtste op de huidige wereldranglijst. Zita Goossens/DEIN sprong eerder dit seizoen al over 1m77 en deed nu nog drie centimeter beter. De Oost-Vlaamse mikt resoluut op een selectie voor het EK volgende zomer en staat voortaan op plaats negen van de allertijden ranglijsten. Opgejaagd door een zichzelf verbeterende Helena Ponette/HCO (55”96) ging LBFA-atlete Lucie Ferauge/CABW ontzettend snel in de 400m. Ze legde de dubbele baanronde af in 55”06 en slechts drie juniores deden ooit beter. Elien Vekemans/DCLA begint ook weer stilaan naar haar topvorm toe te groeien. Met de polsstok ging ze over 4m00 (3de AT) en miste ze het nationaal record met amper zestien centimeter. Het Belgische outdoorrecord staat op 4m20 en dat is exact de hoogte die Elien als scholiere al sprong. Margot Delbare/AVT (hinkstap, 11m97) verraste en staat voortaan op plaats elf allertijden.
Bij de beloften maakte Emma Van Laer/KAPE indruk in de 400m. De Kempense zette van in het begin concurrente Messalina Pieroni/LOOI (56”72) onder druk en won in een mooie 56”17. In de baanronde was er heel wat spektakel want favoriete Manon Depuydt/ACME vertrok niet na het startschot. Hanne Claus/AVMO won de wedstrijd in 24”51 en waande zich even nationaal kampioene. Manon, wiens startblok wegschoof, mocht daarna echter nog een solorace lopen nadat ze ging  verhaal halen bij de scheidsrechter en klokte 23”91 waardoor ze alsnog goud won. De Limburgse meisjes Bo Nijs/ATLA (ver: 5m66) en Gretel Cantens/AVT (hoog: 1m73) wonnen eveneens de titel in een seizoensbeste. 

Bekijk hier de resultaten.