03/03

BK juniores & beloften meisjes: Lucie fleurt de Topsporthal op

-ldq6379

Lucie Ferauge.

Terwijl er bij de jongens al snel een Belgisch record te noteren viel, bleven heel wat supporters van de juniores en beloften meisjes in de Topsporthal wat op hun honger zitten. Sommige inschrijvingslijsten waren zelfs onvolledig en de favorieten waren in de meeste gevallen te vermoeid om er nog een echt spektakel van te maken. Bijna werd dit BK dan ook een voetnootje in de geschiedenisboeken.

Maar toen niemand het nog verwachtte, schudde eerstejaarsjuniore Lucie Ferauge/CABW een geweldige 200m uit de benen. Ze komt zelfs op de tweede plaats van de allertijden ranglijsten terecht! De LBFA-atlete was dan wel favoriete, maar niemand die verwachtte dat ze 23”89 zou kunnen klokken. Enkel Imke Vervaet liep ooit sneller (23”81 in 2012) maar Lucie staat nu wel hoger dan pakweg Olivia Borlée op die leeftijd.
Zeggen dat het voor de rest allemaal kommer en kwel was, is uiteraard fel overdreven. Zo konden enkele juniores zichzelf verbeteren en nieuwe bestejaarsprestaties neerzetten. Helena Van Der Gucht/ACW had dan met de kogel wel een taaie klant aan Emilie Buschgens/DAMP (12m65), ze won wel met een zeer mooie 12m93. Iris Hartmann/STAX remonteerde in de 60mH nog favoriete Hanne Vancamp/OLSE. De Oost-Vlaamse won in 8”72 terwijl haar Antwerpse concurrente er twee honderdsten langer over deed. In de 400m liep Helena Ponette/HCO met 56”26 ruim een seconde sneller dan eerder dit seizoen en verstevigde op die manier haar leiderspositie. De beloftesprint leek onthoofd door de afwezigheid van Manon Depuydt/ACME maar meerkampster Hanne Maudens/VS toonde zich in de 200m een waardige vervangster. In een spannend duel klopte ze in 24”69 nipt Kjenta Schets/OEH (24”75). Hannes collega Noor Vidts/VAC, die vorig seizoen definitief doorbrak als meerkampster, won op haar beurt het kogelstoten met 13m46. In de 400m keek iedereen naar favoriete Messalina Pieroni/LOOI maar ze werd pas vierde. Winst ging naar een verrassende Emma Van Laer/KAPE die in 56”36 een heuse toptijd kon lopen. In het hoogspringen gingen drie atletes over 1m73. Zita Goossens/DEIN deed dat bij de juniores in iets minder pogingen dan leeftijdsgenote Eline Nenin/SMAC terwijl Inge Paesen/AVT zich met dezelfde hoogte tot beloftekampioene kon kronen.

Bekijk hier de resultaten van dit BK juniores en beloften.