19/02

BK indoor: meerkampers zitten op schema

thomas-vanderplaetsen

Thomas Van Der Plaetsen.

De nationale media-aandacht ging zaterdag vooral naar Nafi Thiam, maar ook meerkampers Hanne Maudens, Noor Vidts, Niels Pittomvils en Thomas Van Der Plaetsen testten hun vorm bij het BK in Gent.

Niels Pittomvils/VAC koos voor de 60 meter horden en het polsstokspringen. Op de horden plaatste hij zich eerst voor de finale met een aardige 8.19, in die finale volgde brons in een knap nieuw persoonlijk record van 8.06. Het polsstokspringen was met 5m20 degelijk, maar zijn persoonlijk record blijft op 5m40 staan.

"Ik ben best wel tevreden", blikt Niels terug op zijn BK. "De 60m horden was goed. Ik loop eindelijk eens een propere race, en een persoonlijk record is altijd leuk. Polsstok was oké, maar ik miste wat ritme. Het was zoeken: welke stokken gebruik ik? Wat met mijn aanloop? Maar er zaten goeie elementen in."

Het korte indoorseizoen van Niels zit erop. "Ik vond mijn vorm dit seizoen moeilijk te beoordelen, omdat ik hard heb doorgetraind. Omdat ik nooit fris was, bleven de prestaties een klein beetje achter, en dat geeft een wat vervelend gevoel. Woensdag sloeg ik dan nog mijn voet om, waardoor een vraagteken achter dit BK stond. Nu komt de VAL-stage in Turkije er al aan, en daar ga ik wedstrijdjes doen om in vorm te geraken voor Götzis. Ik kreeg recent mijn uitnodiging, dus ik ben zeker van deelname."

Thomas Van Der Plaetsen/DEIN koos net als op de IFAM voor het polsstokspringen, en met 5m20 gaat het de goeie kant op. Het volstond net om Niels van het brons te houden. Toch was Thomas ontgoocheld. "Ik zat niet lekker in mijn vel. Misschien ben ik niet helemaal gezond, want er zat niks van dash op. Bij polsstokspringen merk je heel fel dat je niet fris bent."

Noor Vidts/VAC blijft uitstekend op dreef. In de 200m klokte ze een nieuwe besttijd van 24.46, goed voor zilver. In het hoogspringen evenaarde Noor haar persoonlijk record van 1m76. "Vooral van mijn 200m was ik heel tevreden. Die chrono is indoor echt wel mooi. Bij hoogspringen voel ik dat er meer inzit, maar forceer te veel op de hogere hoogtes. Dat moet eruit."

Hanne Maudens/VS  hield het beperkt tot het verspringen, maar daarin presteerde ze voortreffelijk. Ze won in een persoonlijk record van 6m45, de vijftiende Europese jaarprestatie.