16/02

BK indoor: Fanny Smets uitblinkster met BR

-ldq9629-web

Fanny Smets.

Het BK indoor alle categorieën werd er een hoogstand met een talrijk opgedaagd publiek en verschillende hoogtepunten. Een WK indoor dat om de hoek loert, blijkt dus niet noodzakelijk om voor topprestaties te zorgen. De grootste uitblinker werd Fanny Smets, die in het polsstokspringen haar eigen Belgisch record met vier centimeter bijstelde.

Fanny Smets/CABW toonde zich in topvorm en klaarde 4m40, de nieuwe nationale recordhoogte in zaal, bij haar eerste poging. In diezelfde wedstrijd lukte Lola Lepère/BBS een Belgisch cadettenrecord van 3m85. Twee keer feest! Elena Defrère/VAC hees zich in het kogelstoten voorbij Nafi Thiam naar de derde plaats op de ranking aller tijden met 14m20.

Nafi Thiam/RFCL, nu we toch over haar bezig zijn, werd derde op de 60 meter horden in 8.34. Eline Berings/RCG won die race, waarschijnlijk haar laatste indoorwedstrijd op Belgische bodem, in 8.10 voor Sarah Missinne/KAAG (8.27). Bij de mannen lukte Michael Obasuyi/OEH op de horden een knappe besttijd van 7.69, goed voor een vierde plaats aller tijden.

Thomas Carmoy/CRAC ging op zijn 20e verjaardag in het hoogspringen over 2m23 en staat nu al vierde aller tijden, alstublieft. Bij de vrouwen evenaarde Claire Orcel/CSF haar persoonlijk record van 1m90. De 60 meter bij de vrouwen beloofde vuurwerk, en de verwachtingen werden ingelost. Elise Mehuys/LYRA klopte favoriete Rani Rosius/AVT en klokte 7.31, waardoor ze de derde plaats op de ranking aller tijden nu met Rani deelt. Rani was tweede in 7.37. Bij de mannen won Kobe Vleminckx/LYRA in 6.71, waardoor hij zesde aller tijden wordt.

Ook in de 3.000 meter ging het hard, héél hard. Met de hulp van de Franse luxehaas Hugo Hay/OEH snelde Robin Hendrix/OEH naar een prachtige 7:51.29. Hij komt net als Kobe op de zesde plaats op de ranking aller tijden. Die rankings kregen dus een hele flinke update vandaag. In de 400 meter bij de vrouwen was er een persoonlijk record van Camille Laus/RCB, die 53.11 lukte.

Ook de afsluitende 200 meter was nog goed voor vuurwerk. De piepjonge Lucie Ferauge/CABW klopte favorietes Imke Vervaet/RCG en Manon Depuydt/ACME door naar 23.51 te snellen. Lucie verstevigt haar tweede plaats op de ranglijst aller tijden. Imke was tweede in 23.56, Manon derde in 23.68.

Bekijk hier de resultaten.