24/09

BK hamerslingeren jeugd: titelfavorieten lieten niets liggen

-jd34756

Chucha Vanbaelenberghe.

De jeugd en de beloften van het hamerslingeren werkten in Obourg bij mooi herfstweer het laatste BK van het pisteseizoen af. Grote verrassingen bleven uit. Wie bovenaan de startlijst stond, werd ook kampioen. De helft voegde er een PR aan toe.

Zo verbeterde cadet Orry Willems/VMOL zich van 52m66 tot ruim 54m00. Zilveren Jens Vander Avert/KAPE voegde ongeveer evenveel toe aan zijn 45m94 van de startlijst. Italiaanse scholier Marco Riso Christiano/DCLA, die dit seizoen onder leiding van trainer Tim Decoster goed was voor 62m14, keerde eveneens met goud en een record huiswaarts. Hij volgde vader naar België die beroepshalve in ons land aan de slag kon. Andreas Steegmans/ACA zorgde met zilver voor het enige Limburgse eremetaal. Kobe Gieghase/KAAG, zoon van trainer Peter Gieghase, behaalde de juniorestitel met 57m21. Hij deed 79 cm beter dan ooit. Florian Ligneel/ZA kon zijn 2de plaats en 53m83 van de startlijst niet hardmaken. De Zottegemnaar scheurde dit seizoen de ligamenten van zijn voet. Hij paste voor het BK-juniores discuswerpen vorige week in Huizingen. Zijn wederoptreden in Obourg bleek ook nog te vroeg. Senne Vanbroekhoven/VMOL en Axel Verhelle/SER hielden hem van het juniorespodium. Remi Malengreaux/RCG liep voor de derde keer op rij weg met de beloftetitel. Stef Van Broekhoven/VMOL, vorig jaar junioreskampioen, strandde op zilver.

Houtland behaalde bij de vrouwen twee titels: Chucha Vanbaelenberghe/HAC deed het bij de cadetten met 40m05. Lokale Ilona Soudan/MOHA eiste met 38m59 het zilver op. Birgit Dieryck/FLAC, die bij het West-Vlaamse PK Chucha naar het zilver verwees, schoof met haar afsluitende 35m93 van de 4de naar de 3de plaats op. Inez Dewulf/HAC, met 52m01 dit seizoen de beste scholiere, brak haar arm en mocht pas één week voor de titelstrijd uit het gips. Zij paste. Evi Vercruysse/DCLA kreeg het toch niet onder de markt. Zij won de scholierentitel met 47m06 tegenover 46m76 voor Lotte Daems/ZWAT. Juniore Ilke Lagrou/HAC behaalde haar 4de BK-titel en bracht haar West-Vlaams record van 52m91 op 54m21. Slechts 8 landgenotes deden ooit beter. Wege Vanbaelenberghe/HAC, net als zus Chucha een geboren Ethiopische die via adoptie Belgische werd, haalde zilver met 47m93. Eernegemse Delphine Seynaeve/HAC verbeterde zich van 43m50 tot 44m45. Een volledig Houtlandpodium kwam er niet. Vie Lucas/KAAG hield Delphine met 44m49, of 4 cm meer, van het brons. Belofte Vanessa Sterckendries/OEH behaalde haar 7de BK-titel op rij. Zij haalde een week geleden in Villeneuve D’Ascq 63m85 en bij het BK 62m98. Diksmuidse Nele Lambrecht/MACW volgde als 2de op ruim 20 meter. Vanessa neemt dit seizoen nog aan drie meetings deel. Zij wil het seizoen nog met een record afsluiten. Dat staat sinds vorig jaar op 65m46.

Bekijk hier de resultaten.