17/09

BK Estafetten Masters: Oost-Vlaamse masters op de afspraak

20-09-12-bk-aflossingen-masters-podium-4x100-dames-kaag

De dames van KAAG pakten een nieuwe titel op de 4x100m

Terwijl de cadetten en scholieren in Heusden-Zolder streden om de Vlaamse titels, werd in Sint-Niklaas gestreden voor de Belgische titels tijdens het BK Estafetten voor masters. Dit weekend zijn de masters opnieuw aan zet tijdens het BK Masters. De cadetten, scholieren en alle categorieën komen in actie voor de andere aflossingstitels. De Oost-Vlaamse masters toonden zich zaterdag de sterkste en gingen met maar liefst drie titels naar huis.

De dames van KAAG pakten vorig jaar de titel op 4x100m in een scherpe 55”37 voor RIEM. Dit jaar voerden beide team één wijziging door in de ploeg en gingen opnieuw de strijd aan. Het waren de dames van KAAG die opnieuw met de Belgische titel gingen lopen. Met 55”21 waren Jessica Van De Steene, Habsch Wendy, Petra Van Damme en Katrien De Reu zelfs iets sneller dan vorig jaar. De dames van RIEM werden opnieuw tweede en OEH kwam als derde over de streep. Bij de mannen kwam titelverdediger ACW niet aan de start op hun thuispiste. Daardoor lag de weg open voor een nieuwe kampioen. AVLO, met Andy Beirnaert, Kris Decatelle, Erwin Thibau en Alain Goossens, haalde het in 47”35 voor KAAG met 48”26. Zowel de Lokeraars en de Gentenaren doen daarmee twee plaatsen beter dan vorig jaar. ABES werd derde in 48”60.

Op de 4x800m gingen de dames van RIEM op zoek naar een nieuwe Belgische titel na hun overtuigende zege van vorig jaar. De ploeg werd wel grondig gewijzigd, want enkel Nadia De Rycke maakte vorig ook deel uit van de winnende ploeg. Samen met Nele Matthys, Joke De Vreese en Liesbeth De Vos verlengen ze hun titel in 10’26”97. Ze kregen wel stevige concurrentie van VAC, dat tweede werd in 10’32”04. AVMO kwam met dezelfde ploeg als vorig jaar aan de start en werd opnieuw derde in 11’47”76. De mannen van AVMO verschenen eveneens aan de start met een ongewijzigde ploeg. Vorig jaar pakten Jeroen Tanghe, Christophe Willems, Gunther Vanhoutte en Misha Declerck al de Belgische titel. Dit jaar liepen ze opnieuw naar de overwinning in 8’27”28. AVLO werd tweede in 8’40”74 en AVR, de kampioen van twee jaar geleden, werd derde in 8’44”73.

De volledige uitslag kan je hier terugvinden.