04/05

BK cross verhuist naar november op nieuwe locatie en wordt selectiecross EK

ldq-5540

Isaac Kimeli werd op 26 februari Belgisch kampioen veldlopen in Brussel. In november mag hij zijn titel verdedigen op een nieuwe locatie.

Het BK veldlopen krijgt een nieuwe datum en een nieuwe locatie. Zondag 19 of zondag 26 november zullen de crossers strijden om de Belgische titels én om de tickets voor het EK cross in Brussel op 10 december. De locatie ligt echter nog niet vast. Clubs kunnen zich tot 31 mei kandidaat stellen om het BK te organiseren.

De voorbije jaren stond het BK veldlopen steevast geprogrammeerd als afsluiter van het winterseizoen eind februari of begin maart. Maar de veldloopkalender van komend winterseizoen zal er dus anders uitzien. Om een beter evenwicht te krijgen tussen cross- en indoorseizoen wordt het crossseizoen hertekend. Het zwaartepunt verhuist naar het eerste deel van de winter: het BK wordt voortaan de selectiecross voor het EK en valt er dus kort voor. Deze wijziging geldt voor de komende jaren, maar de organisatie van het EK in Brussel vraagt zoveel van onze partner, de Crosscup, dat het niet mogelijk was deze wijziging in 2023 binnen haar kalender te realiseren.

Aanvankelijk was het idee om het BK veldlopen in Brussel te organiseren, maar het bleek helaas niet mogelijk om twee keer op korte tijd een grote organisatie in te richten in het Park van Laken. Na vijf opeenvolgden edities van het BK cross in Brussel, komt er nu een nieuwe locatie. Daarom lanceren we een oproep aan de clubs om het BK cross in te richten. Het parcours en de afstanden moeten representatief zijn voor het EK cross. Het BK cross geldt namelijk tevens als selectiewedstrijd voor het EK veldlopen op 10 december in Brussel.  Atletiekclubs die zich geroepen voelen kunnen hun kandidatuur indienen bij nick@atletiek.be tot en met 31 mei.