04/09

BK Cadetten Scholieren Jongens Zondag: straffe steeples

-jd33972web
Bij een nochtans felle wind hebben Louis Vandermessen/CABW en Tim Van De Velde/DUFF in Herentals bij respectievelijke cadetten en scholieren voor twee topchrono’s gezorgd die vlak in de buurt van het Belgisch steeplerecord kwamen.

Ook cadet Daniel Segers/EA maakte alweer indruk, want zowel in het verspringen als over 400 meter was er tegen hem niets te beginnen. Tuur Bras/OEH voegde zich op de valreep nog bij het kransje uitblinkers van het weekend, want hij sloot het weekend mooi af met een pijlsnelle 400m horden.

Door zeer felle regen, even felle wind én een stroompanne, waren het in Herentals zondag geen ideale omstandigheden. Deze tegenvallers lagen wel volledig buiten de verantwoordelijkheid van ACHL, dat verder voor een vlekkeloze en zelfs uitmuntende organisatie zorgde. Bij de cadetten waren er op de tweede dag in Herentals twee uitblinkers. Zoals verwacht was Daniel Segers er daar eentje van. In de gietende regen kwam hij in de verspringbak toch nog tot een prima 6m79. In de finale van de 400 meter vertrok hij behouden. Zijn eerste baanronde van het seizoen was dan ook pas gisteren in de reeksen. Zijn laatste 200 meter waren indrukwekkend, en Segers klokte na 50”47 af op de zesde chrono aller tijden. In de 1500m steeple ging met Louis Vandermessen een ander supertalent op zoek naar het Belgisch record. Zijn 4’19”03 was gezien de stevige wind een geweldige prestatie en de tweede chrono aller tijden.
Het record dat Vandermessen aanviel, staat op naam van ene Tim Van De Velde, die in de steeple bij de scholieren op zijn beurt naar het Belgisch record op zoek ging. Met 5’49”05 kwam hij vlak boven zowel zijn eigen persoonlijk record als het nationaal record, maar ook voor hem geldt: gezien de wind was deze prestatie van onze Europese kampioen schitterend.
In de 800 meter bij de scholieren stonden liefst drie EK-gangers aan de start, en dus was dit eigenlijk dé titelcompetitie van het weekend. Omdat de wedstrijd pas op 300 meter van het einde op gang kwam, leek het lang erg spannend, maar eigenlijk waren de verschillen nog redelijk duidelijk. Op Eliott Crestan stond geen maat, en hij haalde het in 1’57”54. Pieter Sisk/DCLA was dit keer de betere ten op zichte van Brecht Fasseur/KAAG, en hij kaapte voor de Gentenaar het zilver weg in 1’58”40.
Tot slot zorgden twee OEH-spurters nog voor knappe prestaties: Jonathan Sacoor/OEH snelde in de 200 meter naar 21”83 of de elfde nationale plaats aller tijden, Tuur Bras/OEH verbeterde zich over 400m horden tot 53”47 en verstevigt zo zijn zesde stekje op de ranglijst aller tijden.

Foto: Cisse De Locht/ACW wint de 1500m.

Bekijk hier de resultaten.