29/02

BK Beloften-Juniores: justine goossens verrast favorieten

-ldq2347

Justine Goossens (links) houdt Lucie Ferauge af in de baanronde.

Na het gecombineerde BK meerkampen en BK 4x200m, was dit het tweede nationale kampioenschap dat georganiseerd werd in de atletiekhal van Louvain-La-Neuve. Een maand geleden sneuvelden er twee Belgische estafetterecords en iedereen hoopte dat belofte Lucie Ferauge/CABW Hanna Mariën zou onttronen als de snelste Belgische 200m-loopster ooit. De Franstalige atlete kon haar topvorm echter niet volhouden en werd uiteindelijk zelfs nog voorbijgesneld door een verrassende Justine Goossens/RCG.

Er waren hoge verwachtingen in Ferauge gesteld want de voorbije weken slaagde ze erin naar de tweede plaats van de allertijden ranglijsten te klimmen. In de 60m evenaarde ze al haar PR van 7”42 en werd daarmee tweede, na een ongenaakbare Rani Rosius/AVT (7”35), maar in de 200m was ze de voorbije weken onklopbaar waardoor ze torenhoog favoriete was. Lucies start, vanuit baan vijf, was niet super en ze dichtte het gat met Goossens slechts mondjesmaat. De Gentse had duidelijk nog iets in de tank en klokte een zeer sterke 23”66 terwijl Ferauge vier honderdsten later finishte. Justine staat voortaan op plaats vijf allertijden.
Bij de mannen ging de titel naar een sterke Amine Kasmi/RESC (21”55). Op de podia van de sprintnummers bij de jongens was de voertaal Frans. Enkel junior Niels Kerkhofs/AVT (60m: 7”01) slaagde er in om goud weg te kapen. Ei zo na deed Matthias Van Gestel/ACHL dat, in de 400m, eveneens maar hij werd gediskwalificeerd waardoor Quintin Carpin/CABW (49”94) zichzelf nationaal kampioen mag noemen. Sten Geenens/ASVO (2m02) en Lars Van Looy/VAC (2m10) bevestigden hun favorietenrol in het hoogspringen en wonnen respectievelijk bij de juniores en de beloften het goud. Junior Kwinten Cools/DCLA stond als vijfde gerangschikt met 14m31 maar kogelde zich dankzij zijn slotworp naar kogelwinst met 15m45.
De juniores meisjes toonden hun snelle benen want Lieselotte  Van Laere/ACW (60m: 7”62; 200m: 24”36) pakte dubbelgoud met telkens een nieuw persoonlijk record. Ilana Hanssens/ASVO verbeterde zich op de dubbele baanronde tot 56”59. Ook Ilona Masson/FCHA deed het voortreffelijk want haar 12m46 is de derde beste hinkstapprestatie ooit in ons land. Melanie Vissers/ATC mocht het een allerlaatste keer proberen op het beloften-BK indoor en won met 4m15. Ze probeerde nog op 4m30 maar lukte niet in haar opzet.

Bekijk hier de resultaten.