01/07

BK AMH – VE in Oordegem

-d4s8807-00001

Anke Sneyers

Afgelopen zaterdag vond het BK AMH voor atleten met een fysieke en visuele beperking plaats in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Komende zaterdag vindt deel twee van de nationale titelstrijd voor AMH plaats in Oordegem, met het BK voor atleten met een verstandelijke beperking. We blikken graag vooruit naar dat kampioenschap, waar voor het eerst ook atleten met autisme kunnen deelnemen, weliswaar buiten kampioenschap.

Succesvol eerste deel op de Heizel

Tijdens de Allianz Belgian Championships in Brussel kwamen ook de atleten met een fysieke en visuele beperking in actie voor hun nationale titelstrijd. In samenwerking met G-sportfederatie Parantee-Psylos kwamen op zaterdag zo’n 30-tal atleten in actie. Met knappe prestaties van onder meer Peter Genyn, Katia Hardies, David Delespesse, Liesbeth Moons en Matthias Boonen kregen we een mooi kampioenschap op hoog niveau.

Tweede deel in Oordegem

De atleten met een verstandelijke beperking (klasse 20-21) kregen vorig jaar voor het eerst een afzonderlijk kampioenschap in Oordegem. Door de hevige regenval kon dat BK niet plaatsvinden, maar dit jaar kregen de atleten een herkansing. Het BK vindt zaterdag opnieuw plaats in Oordegem, de thuisbasis van Vlierzele Sportief waar Paralympisch official Patrick Van Caelenberghe voorzitter is. Met onder meer Connor Van Velthoven/LYRA (100m en ver), Andy Garmendia/LOND (400m) en Jaad Van Kauter/DEIN (1500m) bij de mannen en Kiara Maene/LOOI (100m en 200m), Anke Sneyers/LOOI (100m en ver), Marie-Laure Heylen/AVT (800m) en Elise Vermeulen/LYRA (kogel en speer) mogen we alvast enkele mooie competities verwachten. 

Tijdens het kampioenschap krijgen ook atleten met een nationale classificatie van autisme (klasse 81) de kans om deel te nemen. Hun prestaties komen wel nog niet in aanmerking voor het podium, omdat het IPC die klasse nog niet erkent. Maar de integratie van hun wedstrijden tijdens het BK AMH is alvast een mooi stap en biedt een hoop atleten de kans aan competitie te doen. Alle deelnemers en het tijdsschema van het BK AMH – VE vind je hier.  

Neem deel aan het BK 5000m

Tot slot, het derde luik van de Belgische kampioenschappen AMH. Want op 24 juli staat het BK 5000m voor atleten met een fysieke, visuele en verstandelijke beperking op het programma tijdens de Flanders Cup-meeting van LYRA. Inschrijven voor het BK 5000m AMH kan nog steeds en doe je hier.