09/07

BK AMH - dag 2: dubbels voor Constant en Genijn

genyn

BK AMH - dag 2: dubbels voor Constant en Genijn

Tijdens de tweede dag van het Belgisch Kampioenschap voor atleten met een handicap stonden enkel nog de 100m en de 200m voor atleten met een fysieke handicap en voor de wheelers op het programma. Twee mannen behaalden daarbij een dubbelslag: Stefaan Constant /VOLH bij de atleten met een fysieke handicap en wereldrecordhouder Peter Genijn/PARA bij de wheelers.

Bij de vrouwen had Lea Bayekula/WS die dubbelslag kunnen behalen maar zij werd over 200m gediskwalificeerd wegens overschrijding van de lijn in de bocht. Een opsteker was het optreden van de 15-jarige Cecile Goens/PARA, die een tweede (200m) en een 3de (100) plaats behaalde bij de wheelers.

De volledige resultaten van het BK AMH kan je hier terugvinden.

"Maar hoe kunnen prestaties van die atleten met een fysieke handicap met mekaar vergeleken worden?", horen we vaak. "De ene heeft een dubbele beenprothese, de andere een ruggenmergletsel, een andere een visuele handicap, ...".
Dat gebeurt op basis van het IWAS-score systeem, een internationaal puntensysteem waarbij atleten voor een zelfde prestatie op basis van hun handicap-classificatie een score krijgen.